Gemeente Kapelle

De scholen zijn weer begonnen

En hoe staat het met de brede school? Grootse plannen vragen goede voorbereiding. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van de brede school.

Feitelijk is dat het grootste project dat de gemeente realiseert in de regeerperiode 2010-2014. Daar gaat het meeste gemeenschapsgeld naartoe. De afgelopen jaren heeft de raad gespaard voor deze school. Jaarlijks is er 1 miljoen euro uit rekeningoverschotten apart gezet voor de brede school. We hopen komende periode de benodigde grond te verwerven aan de Vroonlandseweg, waar de raad de school wil bouwen. Er wordt inmiddels onderhandeld over de aankoop.

De brede school mag niet uitsluitend een verzamelgebouw worden. Een brede school is pas een echte brede school als alle partners ook inhoudelijk goed samenwerken. Dat geldt voor de kernpartners (twee scholen, bibliotheek, peuterspeelzaal en kinderopvang), maar ook voor de andere partners zoals logopedie, fysiotherapie, consultatiebureau van de GGD en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook de gemeenteraad heeft nadrukkelijk vastgesteld dat er vooral inhoudelijke samenwerking moet komen tussen de partners die in de brede school intrek nemen. Dat vergt veel overleg vooraf, waarvan u niets ziet. Daardoor kan het lijken dat er niets gebeurt, maar dat is schijn.

Â

Er is nu een werkgroep âinhoudâ actief die vooral moet formuleren waar samenwerking mogelijk is. De werkgroepen âbeheer en exploitatieâ en âbouwenâ gaan binnenkort aan de slag. Medio 2011 verwacht ik dat alle werkgroepen hun werk gedaan hebben. Dan krijgen college en gemeenteraad inzicht in de resultaten, waarna er definitieve besluiten genomen kunnen worden. Als de brede school aan het begin van het schooljaar 2013-2014 van start kan gaan, is alles volgens planning verlopen.

L.F. Kosten, wethouder onderwijs