Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.20 uur

Utrecht, 07-09-2010

Aangehouden voor inbraak woning

VIANEN Een 22 jarige vrouw uit Nieuwegein en een 16 jarig meisje zonder vast woonadres zijn aangehouden op verdenking van een inbraak.

De politie kreeg maandag 6 september omstreeks 14.50 uur een melding, dat het tweetal mogelijk was betrokken bij een inbraak in een woning aan de Franciscushof. Een getuige had het tweetal weg zien lopen bij de woning waarvan een raam en een deur waren opengebroken. Na ingesteld onderzoek werd het tweetal, dat voldeed aan het signalement, aangetroffen in een bus van het openbaar vervoer op de Bentz berg.

Het tweetal werd uit de bus gehaald en naar het bureau overgebracht. Daar werden zij ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Na afronding van het strafrechtelijk onderzoek wordt het 16 jarig meisje overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor nadere vaststelling van haar identiteit en verblijfstitel. Het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden

HOUTEN Een 30-jarige man uit Vlissingen is aangehouden op verdenking van vernieling en openbare dronkenschap.
Bij de politie was maandag 6 september omstreeks 20.10 uur melding gedaan van een agressieve man op het Wernaarseind. Ter plaatse gekomen politiemensen spraken de behoorlijk onder invloed van alcohol verkerende man aan, die agressief reageerde toen hij werd aangewezen door de meldster. De politiemensen zagen ook dat er van een schutting planken waren losgetrokken en verspreid over het voetpad lagen.

De eigenares van de schutting aan het Wernaarseind deed aangifte van vernieling. De man werd overgebracht naar het bureau en daar ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Snelheidscontroles

t GOY Politiemensen van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid hielden in samenwerking met politiemensen van het district Lekstroom op maandag 6 september tussen 07.50 en 10.15 uur een radar- en laser snelheidscontrole op de Beusichemseweg buiten de bebouwde kom. Er werden 452 voertuigen gecontroleerd. 11 bestuurders overschreden de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u.

Daarnaast vond maandag 6 september tussen 10.40 en 13.05 uur ook een gecombineerde snelheidscontrole plaats op de Beusichemseweg, maar nu in de bebouwde kom, waar de toegestane snelheid 30 km/u is. Er werden 140 voertuigen gecontroleerd waarvan 29 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 62 km/u. 28 bestuurders kregen de bekeuring ter plaatse uitgereikt en de overigen krijgen de bekeuring toegezonden.