Politie Hollands Midden

Leiden, Voorschoten - Snelheidscontroles

Leiden, Voorschoten, 07-09-2010 o De politie heeft begin september op meerdere locaties in Leiden en Voorschoten gecontroleerd op snelheid.

Maandag 6 september werd s avonds op de Doctor Lelylaan tussen de Barnsteenstraat en Vierlinghlaan in Leiden gecontroleerd. Er werden 2037 voertuigen geteld waarvan 62 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur. De toegestane snelheid is 50 km/uur.

Ook op maandag 6 september werd s middags op de Leidseweg tussen de Hooghkamer en Hofweg in Voorschoten gecontroleerd. Hier werden 1527 voertuigen geteld waarvan 75 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/uur. De toegestane snelheid is 50 km/uur.

Pas op je snelheid Ongeveer één van de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden (www.rijmetjehart.nl). Ook is je snelheid bepalend voor de ernst van een ongeval. Een aanrijding met dertig kilometer per uur kost één op de tien voetgangers het leven. Een aanrijding met vijftig kilometer is fataal voor vijf op de tien voetgangers. Een paar kilometer harder maakt dus een groot verschil. Zeker in drukke verkeerssituaties moet je als automobilist snel en tijdig kunnen reageren. Let daarom op je snelheid. Want hoe harder je rijdt, hoe langer het duurt voor je stilstaat.