Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht, 07-09-2010

Motoren achtergelaten

MAARSSEN Op maandag 6 september omstreeks 17.25 uur kreeg de politie een melding, dat twee bestuurders op motorfietsen zonder helmen op door de wijk Duivenkamp zouden scheuren. Dit zou leiden tot gevaarlijke situaties en overlast.

Diverse politiemensen in de auto, op de motor en op de fiets keken uit naar de twee motorrijders. Het tweetal werd gezien op het fietspad in de wijk Zwanenkamp, maar ging er vandoor. Het tweetal splitste zich en zag kans om aan de achtervolgende politiemensen te ontkomen.

Korte tijd later belde een alerte bewoner uit de wijk Pauwenkamp naar de politie, omdat hij daar een motor had aangetroffen. Weer even later belde een alerte bewoner uit de wijk Fazantenkamp. Die had ook een motor aangetroffen.

Na onderzoek bleek het inderdaad te gaan om de twee motorfietsen en waarvan de bestuurders aan de politie waren ontkomen. De motorfietsen waren niet voorzien van kentekens en werden voor onderzoek naar herkomst veilig gesteld.

Hennepplantage

MAARSSEN Naar aanleiding van binnengekomen informatie, dat in een woning in de wijk Spechtenkamp een hennepkwekerij zou zijn, stelde de politie maandag 6 september omstreeks 15.45 uur een onderzoek in.

Zij informeerden de bewoner, een 60-jarige man, over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij. Met toestemming mocht de politie de woning bekijken. Op de zolderverdieping werd een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen, maar waarvan onlangs de planten waren geoogst.

Uit verder onderzoek door de energiemaatschappij bleek dat sprake was van diefstal van stroom. Tegen de 60-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

MIJDRECHT Op maandag 6 september omstreeks 13.55 uur kreeg de politie een verzoek om te gaan naar De Passage, omdat controleurs van het openbaar vervoer een man staande hadden aangehouden, die geen geldig plaatsbewijs had en zich niet kon legitimeren.

Nadat de man naar zijn naam was gevraagd, gaf hij een naam op, maar na verificatie bleek dat de man mogelijk een valse naam had opgegeven. De man werd hierop aangehouden. Hierna verklaarde hij, dat hij 35 jaar was en woonde in Almere.

Om zijn juiste naam en gegevens vast te kunnen stellen en of de man legaal in Nederland mag verblijven, is hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek.