Nederlandse Tafeltennisbond


64-jarige Korstanje fraai tweede op de Open Flevolandse Kampioenschappen
7-9-2010

Tijdens de Open Flevolandse Kampioenschappen, van 27 augustus t/m 3 september en georganiseerd door de Almeerse Tafeltennisclub Club, behaalde de 64-jarige tafeltennisveteraan uit Lelystad op fraaie wijze de tweede plaats. Deze prestatie was uiterst verrassend en opmerkelijk, omdat Korstanje aanvankelijk niet mocht uitkomen in de hoogste categorie, de A-klasse, maar genoegen diende te nemen om te spelen in B-categorie. Dit vanwege het sterke deelnemersveld.

Echter, doordat er een deelnemer in de hoogste categorie afzegde, werd Korstanje alsnog aan de A-categorie toegevoegd. Korstanje, hierdoor extra gemotiveerd, liet zijn veelal tientallen jaren jongere deelnemers zien het tafeltennissen nog niet te zijn verleerd en wist uiteindelijk tweede te worden. De Almeerder Bob Willemse bleek te sterk voor Korstanje en mocht zich aan het eind van het toernooi Flevolands Kampioen noemen.

Tijdens de prijsuitreiking zette toernooi organisator Jan Willem van Asch Korstanje nog eens extra in het zonnetje vanwege zijn uitzonderlijke prestatie.

B-caterorie
In de B-categorie was er eveneens succes voor de Lelystadse tafeltennisveteraan Henk Vos (65 jaar), met de tweede prijs in de B-klasse. Winnaar werd hier de Almeerder Pim de Koekkoek, die evenals Vos zeven punten scoorde in de tienkamp. In de beslissende onderlinge wedstrijd tussen Koekkoek en Vos trok de Almeerder aan het langste eind.

De Almeerse Tafeltennisvereniging (ATC) kan evenals vorige jaren weer terugzien op een geslaagd toernooi, bijgewoond door Mw. Atie de Jong als vertegenwoordiger van de Nederlandse Tafeltennisbond.

NTTB/RS