Equens neemt Duitse verwerker van kaartbetalingen montrada over 07/09/2010 12:01

PR Newswire

UTRECHT, Nederland, September 7, 2010 /PRNewswire/ --

- Strategische aanwezigheid in de grootste markt voor kaarttransacties

Equens SE, een van de grootste Europese verwerkers van betalings- en kaarttransacties, staat op het punt om eigenaar te worden van alle aandelen van montrada GmbH, een Duitse card acquiring en network service provider, op dit moment een volle dochteronderneming van Commerzbank AG. Het contract tussen Commerzbank en Equens, dat onder andere een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst omvat, werd vandaag getekend. De overdracht wordt de komende weken afgerond, waarna montrada een volledige dochteronderneming van Equens is. De overname van montrada is een belangrijke stap voor Equens, dat hiermee haar aanwezigheid in de Europese markt voor kaartbetalingen verder uitbreidt en haar positie als een van de grootste card processors van Europa consolideert.

De strategie van Equens is erop gericht de grootste pan-Europese full service payment en card processor te worden. Daarom richt Equens zich doorlopend op het verhogen van haar transactievolumes en het uitbreiden van functionaliteit, om bestaande klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en nieuwe groeikansen te creëren. Van cruciaal belang daarbij is het uitbreiden van de aanwezigheid in landen naast de huidige thuismarkten voor card processing, Nederland en Italië, om zo verdere schaalvoordelen te realiseren. De acquisitie van montrada past dus helemaal binnen de strategie van Equens. Bovendien creëert deze overname vele kansen voor schaalvergroting in een van Europa's grootste markten voor kaarttransacties, dankzij de uitgebreide samenwerkingsovereenkomst tussen Commerzbank en Equens. De activiteiten van Equens omvatten de volledige waarde- en functionaliteitsketen op het gebied van card processing. Het bedrijf biedt haar klanten issuing processing, switching, acquiring processing, acquiring processing services en commercial (merchant) acquiring voor zowel debit- als creditcards. Daarnaast biedt Equens prepaid-oplossingen.

Met deze aanwezigheid in Duitsland zal Equens haar Europese acquiring services verder kunnen uitbreiden voor banken en internationale merchants die dergelijke activiteiten willen uitbesteden.

montrada GmbH opereert als een onafhankelijke leverancier van card services met een compleet pakket aan diensten voor cashloze betalingen. Deze diensten variëren van consultancy voor het bepalen van de ideale betaalmethode tot het leveren van on-site terminals en klantenondersteuning. De acquisitie van montrada en haar dochteronderneming BD-POS GmbH heeft geen gevolgen voor de in totaal 60 werknemers. Deze krijgen juist meer mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen.

Michael Steinbach, voorzitter van de Board of Directors van Equens: "De overname van montrada is een zeer belangrijke strategische stap voor ons, met het oog op het uitbreiden van onze kaartactiviteiten en -services binnen Europa. montrada heeft een sterke aanwezigheid in de Duitse cards-markt en beschikt over zeer ervaren werknemers. In combinatie met de
samenwerkingsovereenkomt met Commerzbank biedt dat ons enorme kansen in de cards-markt in Duitsland en daarbuiten. Onze bestaande klanten, de banken en wereldwijd opererende merchants, zullen zeker voordeel hebben van deze stap."

Noot van de redactie

Over Equens

Equens SE is de eerste pan-Europese full-service payment processor. Als een van de grootste betalingsverwerkers in Europa is Equens toonaangevend op het gebied van toekomstvaste oplossingen voor de verwerking van girale en kaartgerelateerde betalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Equens ondersteunt de ontwikkeling van één uniforme Europese betaalmarkt (SEPA) en zet zich in voor de standaardisering en harmonisering van Europese en wereldwijde betalingen. Met klanten en partnerships in meerdere Europese landen biedt Equens pan-Europese marktdekking vanuit vestigingen in vier landen - Nederland, Duitsland, Italië en Finland. Met een jaarlijks verwerkingsvolume van 9,4 miljard betalingen en 3,4 miljard transacties via geld- en betaalautomaten, heeft de onderneming in Europa een marktaandeel van ruim 12,5%. Ga voor meer informatie over Equens naar http://www.equens.com.
Marcel Woutersen, +31(0)30-283-54-27, +31(0)6-29-05-08-71; Annemieke Lambregts, +31(0)30-285-50-27, +31(0)6-50-21-30-91; Jörg Richter, +49(0)69-58-99-93-60362, +49(0)172-6-13-95-97






-