Tweede editie Tour for Life groot succes voor AzG

07/09/2010 12:16

Artsen Zonder Grenzen

Amsterdam, 7 september 2010 - De zware achtdaagse sponsorwielertocht Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen is een enorm succes. Al bij de tweede editie is het evenement viermaal zo groot geworden, zowel in aantal deelnemers als in opbrengst. 50 teams met in totaal ruim 400 rijders deden mee. De opbrengst was bijna 1,1 miljoen euro.

Afgelopen zondag werden de wielrenners feestelijk onthaald bij de finish op de Cauberg in Valkenburg. Ze hadden sinds hun vertrek in Bardonecchia, Noord-Italië ruim 1250 uitputtende fietskilometers achter de rug.

'Deze 1,1 miljoen euro is geweldig goed nieuws voor de bevolkingen in rampgebieden als Pakistan, maar ook in vergeten oorlogsgebieden als bijvoorbeeld de Centraal-Afrikaanse Republiek en Tsjaad', zegt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen. 'Met dit bedrag kunnen wij honderdduizenden mensen de eerste medische noodhulp bieden. We feliciteren de rijders van harte met dit dubbele succes: een enorme sportieve prestatie en een fantastische opbrengst voor mensen in crisisgebieden.'

Met het succes van de tweede editie neemt Tour for Life haar plaats in tussen gevestigde evenementen voor het goede doel als Alpe d'Huzes en Duchenne Heroes.

'Donateurs willen steeds vaker zélf iets doen', zegt fondsenwerver Liliane Franssen van Artsen zonder Grenzen. 'Er is een groeiende behoefte aan het uitdragen van engagement, al dan niet in een kleine community. Tour for Life biedt een unieke ervaring, waarbij de deelnemers nauwe contacten opbouwen en intensief met elkaar omgaan. Het mooie ervan is dat ze een buitengewone prestatie leveren én ook nog eens een goed doel steunen. Uiteindelijk willen we dat deze community uitgroeit naar een gemeenschap van duizenden ambassadeurs die het werk van Artsen zonder Grenzen steunt.'

Voor de editie 2011 van Tour for Life hebben zich al 15 teams ingeschreven.