Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 september 2010

Motorrijder gewond bij aanrijding

Borne

Een 67-jarige motorrijder uit Enschede raakte maandag 6 september gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandag 6 september omstreeks 07.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Bornerbroeksestraat / Tusveld in Borne. Een 67-jarige motorrijder uit Enschede reed over de Bornerbroeksestraat, in de richting van Borne. Ter hoogte van de kruising met het Tusveld haalde de motorrijder een voor hem rijdende automobilist in, die rechts afsloeg. Een 29-jarige automobilist uit Bornerbroek kwam vanuit het Tusveld. Hij wilde de Bornerbroeksestraat op draaien en zag de motorrijder over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De motorrijder is met onbekend letstel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010080628)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 41-jarige man uit Enschede heeft maandag 7 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 46-jarige vriendin. (2010080537)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Poolse vrachtwagenchauffeur is rijbewijs kwijt Hengelo
Een 49-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur raakte maandagavond 6 september zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk zwaar onder invloed van alcohol reed.

Maandagavond 6 september omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding dat een vrachtwagenchauffeur slingerend en zeer langzaam over de A1 zou rijden, ter hoogte van Enter. De politie ging uitkijken naar de vrachtwagenchauffeur en trof deze ter hoogte van Hengelo-Noord aan. Omdat het vermoeden bestond dat de vrachtwagenchauffeur, een 49-jarige man uit Polen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De 49-jarige man saboteerde de ademanalyse op het bureau en weigerde mee te werken aan een bloedproef. Het rijbewijs werd ingevorderd. De vrachtwagen is door een andere chauffeur opgehaald. (2010080918)

Man aangehouden voor het in het bezit hebben van een (nep)vuurwapen Hengelo
Een 28-jarige man uit Hengelo werd maandag 6 september aangehouden, omdat hij in het bezit was van een (nep)vuurwapen. De man had onenigheid in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat in Hengelo en legde een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de kruk. Het vuurwapen werd door omstanders afgenomen en de politie werd ingeschakeld. De 28-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Het bleek te gaan om een gasalarmpistool. (2010080944)

Twee brandstofdieven aangehouden Enschede
Een 18-jarige en een 19-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, werden dinsdag 7 september aangehouden, omdat zij brandstof hadden gestolen uit geparkeerde auto's.

Dinsdagmorgen 7 september omstreeks 02.00 uur zag een oplettende getuige dat twee mannen zich verdacht ophielden tussen geparkeerde auto's op een parkeerplaats aan de Assinklanden in Enschede. De getuige schakelde de politie in. De politie trof de twee mannen aan in hun auto. Het tweetal, een 18-jarige en een 19-jarige man, beiden woonachtig in Enschede, waren in het bezit van een schroevendraaier, jerrycan en een tuinslang. Ter plaatse troffen de agenten een vijftal auto's aan waarvan de benzinedop was geforceerd. De twee zijn aangehouden op verdenking van brandstofdiefstal en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010080957)

Inbreker aangehouden
Hengelo
Een 26-jarige man uit Hengelo werd dinsdagmorgen 7 september aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een woning. De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een melding dat twee personen over een muurtje aan de Kamperfoeliestraat waren geklommen. Toen de politie ter plaatse kwam vluchtten de twee mannen weg. In een aangrenzende tuin troffen de agenten een 26-jarige Hengeloër aan. Hij hield zich verstopt onder een trampoline. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Naar de tweede man doet de politie verder onderzoek. (2010080958)