Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-09-2010

Inbreker steelt gloednieuwe Mercedes

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Swalm is een Mercedes S500 gestolen. De blauw/zwarte Mercedes sedan was nog geen maand oud. De eigenaar werd in de nacht van maandag 6 september op dinsdag 7 september rond 03.00 uur wakker van inbraakgeluiden en het aanslaan van de hond. Het bleek dat de inbreker een raampje aan de achterkant van het huis kapot had geslagen om binnen te komen. De sleutels van de auto lagen op de tafel in de woonkamer en werden gestolen. Vervolgens ging de inbreker er met de gloednieuwe Mercedes vandoor.
Later in de nacht vond de politie in de Gershwinstraat een uitgebrande Mercedes. Door de brand was de personenauto al dermate onherkenbaar dat het type niet meer te achterhalen was. Vermoedelijk gaat het om de gestolen Mercedes. Nader technische onderzoek moet hierover echter nog definitief uitsluitsel over geven.

De politie ziet de laatste tijd steeds vaker dat er auto's worden meegenomen bij woninginbraken. De criminelen hebben het vooral voorzien hebben op de merken BMW, Audi, Mercedes, Porsche en Volkswagen. Het advies is om sleutelbossen niet in het zicht weg te leggen en
inbraakwerende maatregelen nemen. De politie vraagt daarnaast om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-884 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Nog een maand zitten

TILBURG: Een 33-jarige Tilburger werd maandag 6 september door de politie opgepakt. De man werd bij een controle aangehouden omdat hij nog gevangenisstraf tegoed had. De verdachte moest nog 32 dagen uitzitten wegens het niet betalen van een schadebedrag in een strafzaak waarvoor hij veroordeeld werd. Hij is na zijn arrestatie aan het Openbaar Ministerie overgedragen voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Vrouw mishandelt beveiligingsbeambte bij sociale dienst

TILBURG: De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 28-jarige vrouw uit Tilburg. Ze werd maandag 6 september opgepakt na gewelddadig gedrag tegen een beveiligingsmedewerker van het UWV.

De 28-jarige verdachte was maandagochtend naar het UWV-gebouw gekomen aan de Besterdring om de financiële belangen van een vriendin te behartigen. De zaak liep hoog op, waarbij de vrouw luidruchtig de medewerkers beledigde en bedreigde. De beveiliger (40) werd erbij gehaald, waarna de vrouw gevraagd werd om het pand te verlaten. Ze ging niet weg maar ging de beveiliger fysiek te lijf. De man moest klappen in zijn gezicht incasseren. Het slachtoffer slaagde erin om het geweld te breken door de vrouw naar de grond te brengen. Gewaarschuwde politie agenten rekenden de agressieve vrouw in en brachten haar over naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen haar werd opgemaakt. De beveiliger liep door het tumult lichte verwondingen op aan zijn rechteroog aan linkerhand en deed aangifte van mishandeling. De bewuste vriendin maakte overigens haar excuses naar de mishandelde beveiliger.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-09-2010 12:38 | © Regio Midden en West Brabant |