Gemeente Dongen

Start bouwwerkzaamheden Reggestraat

Publicatiedatum: 7-9-2010

Vieya wooncorporatie begint binnenkort met de voorbereidende bouwwerkzaamheden aan de Reggestraat. De bouwplaats wordt ingericht, het bouwterrein ingemeten en de grondboringen voor de warmtepompinstallatie worden uitgevoerd. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden medio oktober afgerond.

Daarna wordt een begin gemaakt met de bouw van de woningen. Die worden naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 opgeleverd. Aansluitend aan de oplevering vervangt de gemeente de riolering en wordt de rijbaan opnieuw bestraat. Er komt een apart systeem om het hemelwater in te zamelen en af te laten vloeien in de bodem.

De 42 woningen zijn voorzien van een energiezuinig comfortsysteem, wat zorgt voor de levering van warmte, koeling en warm tapwater. De verwarming en koeling wordt door het systeem onttrokken aan de bodem door middel van een gesloten bronlus, een zogeheten Verticale Bodem Warmte Wisselaar. Die wordt in de tuin aangebracht op een diepte van 120 meter.

De woningen en appartementen worden voorzien van vloerverwarming en
-koeling, wat het hele jaar voor een aangenaam binnenklimaat zorgt. Door het ontbreken van radiatoren, kan bovendien de gehele oppervlakte van de woning optimaal benut worden. Door het gebruik van deze energiebron worden bovendien aanzienlijk minder broeikasgassen zoals CO2 uitgestoten dan bij gewone nieuwbouwwoningen.

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Van den Bosch makelaars, tel. 0162-32 16 16.