NCRV

Stand.nl

Stand.nl: crossmediale pionier van publieke omroep gaat sociaal

Stand.nl van de NCRV is het eerste crossmediale format van de publieke omroep. Sinds 2001 kunnen luisteraars online (en via mobiel) stemmen op een dagelijkse stelling en komen stemmers live in de uitzending. Een vertrouwde NCRV-basisformule die online stevig wordt uitgebouwd.

Vanaf vandaag worden er enkele veranderingen doorgevoerd die Stand.nl en het maken van stellingen en de discussie een stuk socialer maken. Zo is het niet langer de radioredactie die het alleenrecht heeft op het aanmaken van stellingen, maar kan nu iedere gebruiker dat doen. Dat is extra gemakkelijk gemaakt doordat je kunt inloggen met je Facebook-account.

Stellingen kunnen eveneens eenvoudig gedeeld worden op Facebook, Twitter, Hyves en andere âsociale-sitesâ. Op die manier wil Stand.nl mensen aanmoedigen om ook in hun eigen (online) omgeving te discussiëren over dingen die zij belangrijk vinden. Of dat nu gaat om een stelling van de radioredactie, van een andere bezoeker van Stand.nl of om een eigen stelling.

Hoofd internet van de NCRV Wilko van Iperen: âStand.nl is herijkt, zonder ingewikkeld te worden. De primaire behoefte blijft het geven van je mening via een enkele stelling. Dit wordt nu echter gecombineerd met de sociale behoefte van delen. Je kunt mening geven op Stand.nl, maar delen doe je met vrienden via sociale netwerken. Je wilt toch weten wat je vrienden vinden van jouw mening? Niet wat een wildvreemde vindt.â

Daarnaast wordt de discussie verbreed, van maatschappelijk-politieke issues naar allerlei thema's die iedereen interesseert. Van Iperen: âWe hebben niet alleen een mening over de landelijke politiek, maar ook over salarissen in de voetballerij en de nieuwste tv-shows. Hier gaan we nu ook over in discussie.â

Stand.nl is er op internet via http://www.stand.nl/