Politie Hollands Midden

Sassenheim - Twee verdachten winkelinbraak aangehouden

Sassenheim, 07-09-2010 o Politie Hollands Midden heeft in de nacht van maandag 6 september op dinsdag 7 september twee verdachten van inbraak in een winkel aan de Oude Haven aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man en een 26-jarige man beiden uit Den Haag.

De politie kreeg die nacht rond 03.15 uur een melding dat er werd ingebroken in de winkel. Ter plaatse zag de politie een auto voor de winkel staan. Alle autoportieren stonden open en ook de winkeldeur was open. Twee mannen renden de winkel uit bij het zien van de politieauto, sprongen in de auto en reden de Teylingerlaan op. De politie zette de achtervolging in en verzocht om meer eenheden.

Agenten op de mountainbike zagen even later twee mannen over meerdere schuttingen klimmen richting de Tijloostraat. In deze straat werd de 26-jarige man aangehouden. Er werd een politiehond ingezet en die vond in de achtertuin van een woning aan de Hein Badestraat de 21-jarige verdachte.

De auto van de verdachten werd in de Angelenhorst aangetroffen. In de auto werden spullen die uit de winkel waren meegenomen gevonden. Ook trof de politie inbrekersgereedschap aan. Bij controle bleek de auto als gestolen geregistreerd te staan.

De twee mannen zijn ingesloten en de politie doet verder onderzoek naar de zaak.