FloraHolland


FloraHolland zet zich in voor laaggeletterde medewerkers

FLORAHOLLAND, 7 september 2010 (persbericht) - Dinsdag 7 september heeft FloraHolland een convenant ondertekend met directeur Margreet de Vries van de Stichting Lezen & Schrijven. In dit convenant spreekt de veilingorganisatie af het aantal laaggeletterde medewerkers in haar organisatie binnen drie jaar tot een minimum terug te brengen. Het convenant is namens FloraHolland ondertekend door algemeen directeur Timo Huges, in het bijzijn van onder meer Agnes Jongerius en Daphne Deckers, beiden ambassadeur van de Stichting Lezen @ Schrijven. FloraHolland (met vestigingen in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde) is een van de eerste organisaties waar de aanpak van laaggeletterdheid expliciet in de bedrijfs-CAO is opgenomen. De veiling biedt medewerkers de komende jaren onder meer cursussen aan om beter te leren lezen en schrijven.

Flexibiliteit en werkplezier
Maandag 6 september is de zesde Week van de Alfabetisering van start gegaan. Deze week staat volledig in het teken van het belang van lezen, schrijven en rekenen. In Nederland kan één op de vijftien werkenden onvoldoende lezen en schrijven om volwaardig te kunnen meedoen in de maatschappij. FloraHolland herkent deze uitdaging en gaat die aan. De veiling zet zich de komende drie jaar in om laaggeletterden binnen het eigen bedrijf te helpen hun achterstand volledig weg te werken. Beter kunnen lezen en schrijven vergroot de flexibiliteit, de motivatie en het werkplezier van medewerkers.

Bewustwordingscampagne
Met de ondertekening van het convenant is het startsein gegeven voor het programma Laaggeletterheid binnen FloraHolland. Laaggeletterdheid is een lastig te bespreken onderwerp. Medewerkers die problemen hebben met lezen en schrijven schamen zich hier soms voor. In een bewustwordings- en voorlichtingscampagne staan posters, herkenningswijzers voor teamleiders en workshops centraal. In een programma van drie jaar wil FloraHolland het aantal laaggeletterden binnen haar bedrijf fors terugbrengen.