Politie Hollands Midden

Nieuwe Wetering - Bewoner aangehouden na vondst hennepkwekerij in woning

Nieuwe Wetering, 07-09-2010 o Politie Hollands Midden heeft op maandag 6 september omstreeks 13.45 uur een bewoner aan de Voorweg aangehouden nadat in de woning een hennepkwekerij werd gevonden.

De politie beschikte over informatie dat er zich in de woning een hennepkwekerij zou bevinden. Zij ging op onderzoek uit en trof inderdaad een compleet ingerichte hennepkwekerij aan, zonder planten. Wel werden er 418 lege potten gevonden. De politie vermoedt dat er net was geoogst. De hennepkwekerij is ontmanteld en de politie zet haar onderzoek in deze zaak voort. De verdachte is ingesloten.

Politie Hollands Midden gaat de komende jaren hennepteelt en de georganiseerde misdaad achter de hennepteelt nog harder aanpakken. In 2009 heeft het korps 99 hennepkwekerijen opgerold.

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risicos op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.