Politie Gelderland-Midden

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 7-9-2010 13:47:11

EDE - Gedurende de ochtendspits zijn dinsdag 7 september in het politiedistrict West-Veluwe Vallei drie personen gewond geraakt in het verkeer. De verkeersongevallen deden zich voor in Scherpenzeel en Ede.

Op de Marktstraat in Scherpenzeel liep omstreeks acht uur een 12-jarige jongen uit die plaats letsel op toen hij ter hoogte van de kruising met de Eikenlaan in botsing kwam met een auto, bestuurd door een 32-jarige plaatsgenoot. De automobilist had niet meer uit kunnen wijken toen de jongen met zijn fiets plotseling linksaf ging. Het slachtoffer kampte met rugklachten en voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel bleek achteraf mee te vallen: ziekenhuisopname bleek niet nodig. (099663)

Rond acht uur werd op de Willy Brandtlaan in Ede een 18-jarige fietsster uit die stad aangereden door een auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Waalwijk. Het meisje wilde de rijbaan oversteken tussen een rij wachtende auto's. Toen die plotseling begon te rijden zag ze de Waalwijker kennelijk niet aankomen. De Edese had klachten aan haar hoofd, rug en knieën en werd ook naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek het letsel beperkt te zijn gebleven tot kneuzingen. (099587)

Even later, omstreeks kwart over acht, kwam op de Frans Halslaan, ter hoogte van de Moreelsestraat, in Ede een 36-jarige automobilist uit die stad in botsing met een bromfietser, een 16-jarige stadsgenoot. Die liep een vermoedelijk gebroken pols op en moest ook naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde doordat de automobilist bij het afslaan naar links de bromfietser op het fietspad vermoedelijk te laat opmerkte.
(099585)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---