Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Feestelijk etentje buurtpreventieteam Reyeroord

In verband met zesjarig bestaan

Afgelopen donderdagavond vierde het buurtpreventieteam Reyeroord uit de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde zijn zesjarige bestaan. Ter gelegenheid hiervan bood het dagelijks bestuur van de deelgemeente het team een feestelijk etentje aan. Portefeuillehouder Veiligheid Norbert Swaneveld vond dit een persoonlijke felicitatie waard. Het team heeft volgens hem de afgelopen zes jaar duidelijk zijn nut heeft bewezen. Ook ziet hij het als een goed voorbeeld van burgerparticipatie dat het huidige bestuur hoog in het vaandel heeft staan.

Het buurtpreventieteam Reyeroord was zes jaar geleden het eerste team dat in IJsselmonde van start ging. Het doel van dit initiatief was de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Inmiddels telt het team zon vijfendertig leden. Het team werkt nauw samen met de politie en de deelgemeente. De teamleden zijn als het ware extra oren en ogen voor die instanties. Iedere vrijdag en zaterdag lopen twee leden van het team als koppel door hun buurt en kijken ze of ze onregelmatigheden signaleren als defecte verlichting, losse stoeptegels of andere onveilige situaties. Ook vervullen ze vaak een rol in campagnes en acties die door de politie en/of de deelgemeente worden georganiseerd, zoals die met betrekking tot woninginbraken.

Het preventieteam heeft een directe lijn met de politie, zodat operationele onregelmatigheden snel kunnen worden gemeld en aangepakt. Zaken als defecte verlichting, losse stoeptegels meldt het team bij de deelgemeente.

Er zijn nu vier buurtpreventieteams actief in IJsselmonde en als het aan het dagelijks bestuur ligt wordt dit aantal uitgebreid naar meer buurten van de deelgemeente. Mensen die belangstelling hebben om deel te nemen aan een preventieteam of die meer informatie willen kunnen contact opnemen met veiligheidscoördinator Robert van der Weijde van de deelgemeente (010- 4798286) of met de buurtagent.