Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Toekomstplannen Lombardijen

Workshop iWAP

Een schone en hele buurt, strenger optreden bij overlast en het handhaven van regels en het aantrekkelijker maken van winkelstrips. Dat is volgens bewoners uit Lombardijen de top drie waar samen met de deelgemeente en andere partijen het komende jaar aan moet worden gewerkt om hun wijk te verbeteren.

De bewoners namen vorige week donderdag deel aan een workshop voor het integrale Wijk Actie Plan (iWAP) 2011 van Lombardijen. De bewoners gingen met hun deelname in op de uitnodiging van Gebiedsmanager Sonja Sloos om mee te denken over te toekomst van hun wijk.

iWAP
De iWAP is het startpunt voor de uitvoering van het Gebiedsgericht werken en brengt de te nemen maatregelen in kaart op de themas Veilig, Sociaal, Fysiek en Economie. Die maatregelen moeten het wonen in een gebied verbeteren. En bewoners zijn van groot belang bij het samenstellen van de iWAP. Zij zijn immers deskundigen van hun eigen wijk.

Gebiedsmanager Sonja Sloos neemt de top 3 speerpunten van bewoners op in de IWAP. Ze constateert overigens dat professionals die in het gebied werken de mening van de bewoners delen. Ook met professionals worden namelijk workshops georganiseerd om de iWAP 2011 in te vullen. De 10 speerpunten die dat heeft opgeleverd, heeft zij met de bewoners gedeeld. Het was positief om met elkaar te constateren dat ook een aantal van de andere aanbevelingen van bewoners ter verbetering (die niet de top 3 haalden) overeenkwamen met deze 10 speerpunten!