Watersportverbond - KNWV

NK Sharpie-titel voor Versteeg en Mulderij

dinsdag 7 september 2010

Afgelopen weekend wonnen Daan Versteeg en Arnold Mulderij op hun thuiswater in Vinkeveen voor de derde achtereenvolgende keer de Open Nederlandse Zeiltitel in de Sharpieklasse. Tweede werden Job Volwater en Ton van Berkel en op de derde plek eindigden Duitsers Klaus Eisenblatter en Sven-Owe Baumgarter.

Tijdens het NK deden er 32 Sharpies mee. Deze kwamen uit Nederland, Engeland en Duitsland. Het Open Nederlands Kampioenschap werd gezeild over drie dagen.

Vrijdag: wisselvallige windcondities
De vrijdag kende zeer lichte en wisselvallige windcondities, waarbij de wedstrijdleiding de nodige moeite had om de baan er goed in te leggen. De eerste dag werd er onder andere goed gezeild door Jan-Pieter Braam en het team van Tom Weller en Jeroen van Veen. Zij waren vier weken geleden nog voor de vijfde keer Europees Kampioen geworden in het Duitse Blankenese en verkeerden nog steeds in topvorm.

Zaterdag: algemene terugroepen
Voor zaterdag stonden er drie races op het programma met iets meer wind (2 bft). De zeilers dreven het startcomité tot waanzin met lange series van algemene terugroepen. Zelfs met de zwarte vlag in top, werd er nog alle risico genomen.

Zondag: kampioenschap pas in laatste meters beslist
De beslissing voor het kampioenschap zou vallen op zondag. Versteeg en Volwater hadden een gelijk aantal punten. De vijfvoudig Europees kampioen Braam stond hier weer één punt achter. De wedstrijd op zondag was vanaf het begin een spannend duel tussen Versteeg en Volwater. Braam was door een slechte start in het achterveld beland en deed hierdoor niet meer mee voor de titel. Versteeg en Mulderij trokken uiteindelijk aan het langste eind en wonnen voor de derde keer de NK Sharpie-titel.

Top 10

Zie het origineel