Rijksoverheid


Datum 7 september 2010 Betreft Kamervragen

Uw brief 20 juli 2010 Correspondentie uitsluitend richten aan het retouradres met vermelding van de datum en het kenmerk van deze brief.

Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u, mede namens de Minister voor Jeugd en gezin, de antwoorden op de vragen van de Kamerleden Kooiman en van Dijk (beiden SP) over jongeren die vaak alcoholreclame in de bioscoop zien (2010Z11116).

Hoogachtend, de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. A. Klink



Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Kooiman en van Dijk over jongeren die vaak alcoholreclame in de bioscoop zien. (2010Z11116)


1. Wat is uw reactie op het bericht dat jongeren vaak alcoholreclame in de bioscoop zien? 1) 1. Ik heb van dit bericht kennis genomen en heb het onderzoek van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid gelezen.


2. Is het waar dat bij films voor bezoekers van 6 jaar en ouder bij ruim 50 procent van de voorstellingen alcoholreclame werd uitgezonden? Zo ja, wat gaat u hiertegen ondernemen? 2. Dit gegeven is inderdaad uit het onderzoek af te leiden. Mijn departement zal over deze materie in gesprek gaan met de bioscoop (reclame) exploitanten en de STIVA, de koepel van de alcoholindustrie die toezicht houdt op de zelfregulering inzake alcoholreclame.