Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 07-09-2010

Fietser (61) overlijdt na onfortuinlijke val

LAGE ZWALUWE: Een 61-jarige man uit Lage Zwaluwe is maandagmiddag 6 september 2010 om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval in zijn woonplaats.

De man werd kort voor 16.00 uur zwaargewond gevonden door
voorbijgangers op het fietspad aan de Molendijk. Reanimatie mocht niet meer baten. Uit onderzoek van de politie werd duidelijk dat de man door onbekende oorzaak is gevallen met zijn fiets en daarbij ongelukkig op zijn hoofd terecht kwam. Er waren geen andere verkeersdeelnemers bij dit noodlottige incident betrokken.

Aftershave, parfums, scheermesjes en sigaretten gestolen

RAAMSDONKSVEER: Bij een inbraak in een drogisterij aan de
Vrijheidstraat zijn parfums en sigaretten gestolen. De kraak vond plaats in de nacht van maandag 6 september op dinsdag 7 september 2010. Het inbraakalarm trad rond 02.55 uur in werking. De nog onbekende daders forceerden de toegangsdeur. De buit die ze meenamen stond achter de toonbank opgesteld.

De nacht ervoor was het ook al raak. Toen werd omstreeks 03.45 uur ingebroken in een andere Veerse drogisterij. Op camerabeelden is te zien dat het om drie daders gaat. Ze gingen rond 03.45 uur het pand aan de Hoofdstraat binnen nadat ze de voordeur hadden opengebroken. Het trio ging er enkele ogenblikken later vandoor met aftershave,
scheermesjes en sigaretten. Toen de sleutelhouder en politie
arriveerden was het drietal al gevlogen.

De politie is bezig met een onderzoek naar beide inbraken. Om die reden zijn achtergebleven sporen en camerabeelden veilig gesteld. Daarnaast zijn ook de omwonenden ondervraagd of ze wellicht iets gemerkt hebben van de inbraken.

Opgevoerd met behulp van afstandsbediening

DONGEN: Agenten bekeurden maandagmiddag 6 september 2010 een 17-jarige scooterrijder uit Ulvenhout. Hij vertoonde rond 17.45 uur
verkeersgevaarlijk rijgedrag op Middellaan. Bovendien lag zijn snelheid op circa 70 km/u (binnen de bebouwde kom!).
Bij het politiebureau werd de scooter op testbank gezet. Daarbij hield de motor behoorlijk in en ging nog maar 45 km/u. De agenten vermoedden dat de scooter voorzien was van een zogenaamde begrenzer. De 17-jarige eigenaar kreeg de keuze om te vertellen waar de begrenzer zat of om zijn scooter achter te laten voor een uitvoerig technisch onderzoek. De knul koos eieren voor zijn geld en overhandigde een
afstandbediening. Na een druk op de knop reed de scooter opeens 77 km/u. De jongeman kreeg een bekeuring voor de verkeersovertreding en voor de aanwezigheid van een illegale begrenzer. De apparatuur om de scooter langzamer en sneller te kunnen laten rijden werd in beslag genomen.

"Wij gaan weer naar school"

KAATSHEUVEL: De wijkagenten en vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland hielden dinsdagochtend 7 september 2010 toezicht op het haal- en brenggedrag bij de lagere scholen. Er werd gecontroleerd tussen 08.00 en 09.00 uur bij de Theresiaschool aan de Gasthuisstraat en bij De Vaert aan de van Heeswijkstraat. Diverse automobilisten werden aangesproken op hun gedrag. Daarbij ging het in de Gasthuisstraat om het parkeerverbod en in de Van Heeswijkstraat om de stopverboden. Er werd (nog) niemand bekeurd. Veel ouders van schoolgaande kinderen spraken hun waardering uit over het politietoezicht. De politie blijft de komende tijd het haal- en brenggedrag bij scholen in de gaten houden.

Fietster (77) aangereden door automobiliste (80)

DONGEN: De politie behandelde dinsdagmorgen 7 september 2010 om 10.30 uur een verkeersongeval. Bij het ongeluk was een 77-jarige vrouw gewond geraakt. Het slachtoffer reed op haar fiets over de rotonde aan de Middellaan. Een 80-jarige Dongense automobilist reed ook op de rotonde en zag de fietster vermoedelijk over het hoofd. Er volgde een aanrijding waarbij de 77-jarige vrouw met haar fiets ten val kwam. De vrouw is voor medisch onderzoek vervoerd naar het Tweesteden ziekenhuis in Tilburg. De aard van het letsel is bij de politie niet bekend. De agenten ontfermden zich over de fiets van het slachtoffer en
informeerden haar familie.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-09-2010 14:27 | © Regio Midden en West Brabant |