Provincie Utrecht

Start verkoop Provinciehuis Utrecht

In het Provinciehuis in Utrecht komen mogelijk woningen. Het kantoorpand komt vrij omdat de provincie Utrecht verhuist naar het Fortisgebouw in Rijnsweerd. De provincie Utrecht wil in gezamenlijk overleg met de gemeente het perceel een mooie nieuwe toekomst gunnen, die aansluit bij de wensen van de omgeving.

Het totale complex is gelegen aan de Pythagoraslaan in Utrecht. Het omvat circa 34.000 m² B.V.O. en is gerealiseerd op eigen grond met een oppervlakte ter grootte van 39.550 m². Het complex is gesitueerd op een prominente locatie aan de hoofdader van en naar ' Rijnsweerd' aan de Oostkant van Utrecht. Aan de Noordzijde grenst het perceel direct aan het park Bloeyendaal. Op het (eigen) terrein zijn 329 parkeerplaatsen aangelegd.

Het Provinciehuis bestaat uit een compositie van hoogbouw (65 meter) en Statenzaal met aluminium gevel (bouwjaar 1995) en stervormige laagbouw ('De Sterren') in baksteen. De hoogbouw is in 3 fasen gerealiseerd, namelijk in 1978, 1986 en 1995. 'De Sterren' (circa 23.000 m²) variëren in hoogte van twee tot zes bouwlagen. 'De Toren' (circa 11.000 m²) bestaat uit 17 bouwlagen. De parkeerplaatsen zijn op maaiveld en op een parkeerdek gerealiseerd.

Het totale complex heeft momenteel een kantoorbestemming. Herbestemming richting een meer multifunctioneel gebied, waaronder 'wonen', zou in nader overleg en met nader te bepalen voorwaarden kunnen passen in de ruimtelijke visie van de gemeente Utrecht.

Voor algemene vragen:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11