Politie Brabant-Noord

Overval Rijkevoort-De Walsert bij Opsporing Verzocht

Rijkevoort-De Walsert, 07-09-2010

Dinsdagavond besteedt het opsporingsprogramma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de overval op de woning van de eigenaar van een auto-recyclebedrijf en zijn gezin op de St. Anthonisweg. De uitzending begint om 21.50 uur en is op Ned. 1

Maandagochtend rond 04.30 werd het gezin overvallen door meerdere gemaskerde, nog onbekende, mannen. Op dat moment lagen de 43-jarige hoofdbewoner, zijn vrouw en hun vier kinderen te slapen. De overvallers waren vermoedelijk op zoek naar geld en bedreigden de bewoners. Tijdens de overval werd de man door de overvallers neergeschoten. Hij is opgenomen in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel. De politie startte direct een groot onderzoek. De gehele maandag en een deel van dinsdag is de technische recherche doende geweest met een intensief sporenonderzoek in het huis, op het perceel en de directe omgeving daarvan. De moeder en vier kinderen van het gezin verblijven bij familie.

Dinsdagochtend hield de politie een zogenaamd passantenonderzoek rond de tijd dat de overval een dag eerder werd gepleegd. Of de daaruit verkregen informatie bruikbaar is voor het onderzoek moet nog verder worden onderzocht. Niet uitgesloten wordt, dat de daders zich voor de overval op de hoogte hebben gesteld van de situatie ter plaatse. De politie wil in contact komen met getuigen die ruim voor of rond het tijdstip van de overval verdachte personen of auto's hebben gezien in de omgeving van Rijkevoort. Het onderzoeksteam zal nog een uitgebreid buurtonderzoek houden. Mogelijk worden in de omgeving ook lichtkranten langs de wegen geplaatst waarop getuigen worden opgeroepen zich te melden.Ze kunnen bellen met het landelijk politienummer 0900-8844 of eventueel anoniem naar 'M' via 0800-7000.