Onderhandelingen cao-universiteiten hervat

07/09/2010 15:19

ABVAKABO FNV

De onderhandelingen voor een nieuwe cao voor de Nederlandse universiteiten worden eind deze maand hervat. De VSNU, vereniging van universiteiten, heeft de werknemersorganisaties uitgenodigd om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. De onderhandelingen lagen sinds eind juni stil. Hiermee wordt een volgende stap gezet richting een nieuwe cao voor de Nederlandse universiteiten.

De op 30 augustus en 6 september gevoerde acties bij de Nederlandse universiteiten lijken dus effect te hebben gehad. Abvakabo FNV bestuurder Marieke van den Berg ziet de uitnodiging als een eerste stap in de goede richting. "De universiteitsmedewerkers hebben keihard gewerkt om rond de opening van het academisch jaar hun ongenoegen te laten blijken over de huidige impasse. Dat we zo snel het eerste resultaat boeken mag een verdiend resultaat genoemd worden."

Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF/VAWO en AC/FBZ gaan open en positief de nieuwe gesprekken in. Onderwerpen als behoud van koopkracht en werkgelegenheid blijven echter harde eisen.

Om de druk op de ketel te houden, blijft de opgezette emailactie de komende weken gewoon doorlopen. Universiteitsmedewerkers kunnen via de website www.caonu.nl een protestbericht sturen aan het eigen College van Bestuur.








FNV