Gemeente Middelburg

Week van de Alfabetisering

Dit jaar is de Week van de Alfabetisering van 6 tot en met 12 september. Heeft uw kind, partner, buurman, leerling of collega moeite met lezen en schrijven? Kom dan in actie tijdens de Week van de Alfabetisering 2010 en bel 0800-023 44 44.

Nog steeds hebben 1,5 miljoen volwassen Nederlanders grote moeite met lezen en schrijven. En circa 40.000 kinderen verlaten ieder jaar de basisschool met een leesachterstand van 2 jaar. Wie het betreft durft er nauwelijks over te praten en de omgeving â U! â vindt het vaak moeilijk om dit bespreekbaar te maken. Samen kunnen we dit taboe doorbreken, maar dan moeten we wel open kaart spelen. Dat kunnen we doen door te beginnen met pratenâ¦
Wie in onze samenleving wil meekomen moet kunnen lezen, schrijven en rekenen. Dat zijn basisvoorwaarden voor een volwaardig bestaan. Het is zó vanzelfsprekend, dat we er zelden bij stilstaan.

In Nederland zijn naar schatting echter anderhalf miljoen mensen laaggeletterd. Deze mensen hebben grote moeite met lezen en schrijven, waardoor zij in het dagelijks leven of op het werk minder goed kunnen functioneren. Van deze anderhalf miljoen mensen is één miljoen autochtoon en een half miljoen allochtoon. Van de één miljoen autochtonen is een kwart vrijwel geheel ongeletterd. In Zeeland gaat het naar schatting om zoân 37.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Een stad als Middelburg kent ruim 4.500 laaggeletterde inwoners.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl