Stichting FOM 7 september 2010

Aantal regels van de FOM-Projectruimte gewijzigd

De Projectruimte is een van de subsidie-instrumenten die de Stichting FOM tot haar beschikking heeft voor de uitvoering van natuurkundig onderzoek. Het Uitvoerend Bestuur van de Stichting FOM heeft besloten om de regels van de Projectruimte op een aantal punten aan te passen. Vanaf vandaag is de nieuwe handwijzer FOM-Projectruimte beschikbaar op de FOM-website.
De belangrijkste wijzigingen in de handwijzer FOM-Projectruimte ten opzichte van de vorige versie zijn als volgt:
- De regels voor de verdeling van het additionele budget in het kader van het Sectorplan zijn veranderd (zie paragraaf 2.3 van de handwijzer).

- Er is een nieuwe mogelijkheid voor het indienen van samenwerkingsprojecten met een aanvraagmaximum van kEUR550 (zie paragraaf 1.4 van de handwijzer).

Klik hier voor meer informatie over de FOM-Projectruimte of kijk op www.fom.nl/projectruimte. Op deze pagina kunt u de nieuwe 'Handwijzer FOM-Projectruimte najaar 2010' downloaden.

De FOM-projectruimte toegelicht
De Projectruimte maakt kleinschalige projecten mogelijk voor fundamenteel onderzoek in de fysica met een vernieuwend karakter en een aantoonbare wetenschappelijke, industriële of maatschappelijke urgentie, tot een bedrag van vier ton. Ook aanvragen uit de grensgebieden van de fysica komen in aanmerking voor deze subsidie, mits het onderzoek voldoende bijdraagt aan de natuurkunde. Als een belangrijke investeringscomponent aanwezig is of in geval van een samenwerkingsproject kan het toegekende bedrag oplopen tot maximaal 5,5 ton.

Deadline
De Projectruimte kent twee deadlines per jaar. De eerstvolgende deadline voor het indienen van een onderzoeksvoorstel is 29 oktober 2010 om 12.00 uur 's middags.