Alstom wint order van ruim 200 miljoen euro van Iberdrola voor 217 MW 07/09/2010 17:55

Alstom.

Alstom wint order van ruim 200 miljoen euro van Iberdrola voor 217 MW uitbreiding van het Whitelee windpark in Schotland.

Groot Europees onshore windpark project is een belangrijke mijlpaal voor Alstom's 3 MW windturbine ECO 100

Alstom heeft zich verzekerd van een order ter waarde van ruim 200 miljoen euro van Scottish Power Renewables (SPR) om het Whitelee windpark in Schotland uit te breiden met 217 MW vermogen. SPR is een dochteronderneming van de Spaanse energiegroep Iberdrola Renovables. Onder de voorwaarden van de overeenkomst Alstom installeert 69 ECO 100 windturbines, elk met een vermogen van 3 MW, en zes ECO 74 windturbines, elk met een vermogen van 1,67 MW. De uitbreiding dient volledig operationeel te zijn in mei 2012. Het contract omvat de levering, transport, installatie, inbedrijfstelling, exploitatie en onderhoud. "Deze opdracht vertegenwoordigt een belangrijke technologische mijlpaal en versterkt onze relatie met SPR en, natuurlijk, met Iberdrola Renovables, voor wie Alstom al zes windpark projecten heeft geïnstalleerd in Europa met een totaal vermogen van 185 MW", zegt Alfonso Faubel, Vice President van Alstom Wind. "Dit bewijst ook dat Alstom grote stappen zet om het milieu te beschermen" Het Whitelee windpark is een van de grootste onshore windenergie projecten in Europa en is het eerste grootschalige project voor de krachtige Alstom ECO 100 windturbines, een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Daarnaast hebben Alstom en Iberdrola Renovables een akkoord bereikt om 100 MW in Spanje te installeren. Bestaande uit 60 ECO 80 windturbines, elk met een vermogen van 1,67 MW in 2011 en een verdere 49 MW (bestaande uit 29 ECO 80 machines met een vermogen van van 1,67 MW) in 2012. De samenwerking tussen Alstom en Iberdrola Renovables neemt verder toe met verschillende onshore projecten wereldwijd en ook op het gebied van de gezamenlijke ontwikkeling van drijvende offshore wind-technologie. Alstom ECO 100 en ECO 110 windturbines behoren tot het nieuwe 3 MW ECO 100 platform van Alstom. Dit levert grote voordelen op met betrekking tot de turbine stroomcapaciteit en energie-opbrengst. De rotordiameter van 100 m maakt de ECO 100 geschikt voor medium tot hoge windsnelheden. Deze windturbines lopen voorop in opkomende 3 MW onshore wind turbine technologie en zijn op weg om de markt standaard te worden in Europa. Alle Alstom windturbines bevatten het unieke ALSTOM PURE TORQUE (TM) rotor ondersteuningsconcept waarmee de versnellingsbak en andere componenten worden beschermt wat tot een hogere betrouwbaarheid leidt.

Over Alstom
Alstom is wereldwijd leidinggevend op het gebied van energieopwekking, energietransmissie en spoorinfrastructuur en zet de standaard voor innovatieve en milieuvriendelijke technologieën. Alstom bouwt de snelste trein en de automatische metro met de hoogste capaciteit ter wereld. Alstom biedt geïntegreerde turnkey elektriciteitscentrale oplossingen en bijbehorende diensten voor een breed scala van energiebronnen, met inbegrip van waterkracht, kernenergie, gas, steenkool en wind. Alstom biedt een breed scala aan oplossingen voor de energie overbrenging met een focus op smart grids. In Nederland heeft Alstom vestigingen in Rijswijk, Barendrecht, Ridderkerk en Utrecht.





http://www.alstom.com