GGZ Westelijk Noord-Brabant

PERSBERICHT

Succesvol ouder worden met de cursus `In de put, uit de put' voor 60+

Iedereen wil graag succesvol ouder worden. Maar met het ouder worden wordt men vaak geconfronteerd met tegenslagen of ingrijpende veranderingen in het leven, zoals het verlies van de partner of andere dierbaren, achteruitgang van de gezondheid of verandering van woonomgeving. Het is logisch dat dit verdriet en somberheid met zich meebrengt. De meeste ouderen komen er na verloop van tijd zelf weer bovenop, maar soms blijft de somberheid bestaan; alles lijkt dan kleurloos en de oudere heeft nergens meer plezier in. Ook kunnen er allerlei andere klachten optreden, zoals slaapproblemen, hoofdpijn, rugpijn, maagpijn, eetproblemen, moeheid of schuldgevoelens. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door somberheid. Als u deze klachten herkent en er iets aan wilt doen, dan is de cursus `In de put, uit de put' wellicht iets voor u. Deze cursus kan u helpen om de draad weer op te pakken en succesvol ouder te worden.

Praktische informatie

Bij voldoende belangstelling start de cursus in het voorjaar van 2010. De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2 uur en is bedoeld voor ouderen van 60 jaar en ouder die last hebben van somberheid en daar zelf iets aan willen doen. De cursus vindt wekelijks plaats. Het is geen gespreksgroep of psychotherapie maar een echte cursus waarin u zelf leert om gevoelens van somberheid te overwinnen. In de cursus leert u beter te ontspannen, te stoppen met piekeren en positiever te denken, meer plezierige activiteiten te ondernemen en beter voor uzelf op te komen. Er wordt gewerkt in een groep van maximaal tien deelnemers. Voor de cursus begint, hebt u een kennismakingsgesprek met de twee cursusbegeleiders van GGZ WNB, waarin nadere informatie wordt gegeven en waarin wordt gekeken of u baat kunt hebben bij de cursus. De cursuskosten worden vergoed door de zorgverzekeraar, indien u een verwijsbrief van de huisarts hebt.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van de sector Ouderen van GGZ WNB, telefoonnummer 0164 - 28 97 77, of e-mailen: ouderenboz.secretariaat@ggzwnb.nl.

De cursus wordt gegeven in het kader van het project `Zon aan de Zeekant' . Dit is een samenwerkingsproject van GGZ WNB, Stichting Welzijn Ouderen, GGD WB, Tante Louise, Thuiszorg WB, Vivensis, Wonen West Brabant, HOOM en Traverse en wordt gefinancierd door de Gemeente Bergen op Zoom.