GGZ Westelijk Noord-Brabant

Leven met een chronische ziekte; een cursus voor mensen met een chronische ziekte

Bij voldoende deelname start GGZ WNB in het najaar van 2010 met een cursus "Leven met een chronische ziekte". De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten, 's ochtends van 10.00-12.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats bij GGZ WNB, in Bergen op Zoom of in Roosendaal.

Een chronische ziekte heeft veel invloed op het leven van elke dag. Zo kunt u bijvoorbeeld niet meer doen wat voorheen vanzelfsprekend was. U hebt wellicht last van lichamelijke beperkingen en misschien moet u steeds aan anderen uitleggen wat er met u aan de hand is. Het kan zijn dat u het moeilijk vindt om afhankelijk te zijn van anderen. U kunt uzelf ook heel eenzaam voelen met uw ziekte of aandoening. Dit alles heeft zijn weerslag op uw stemming en op hoe u zich in het algemeen voelt.

In deze cursus leert u aan de hand van een aantal thema's vaardigheden, waarmee u zelf uw stemming kunnen verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van een landelijk ontwikkeld cursuswerkboek. Zelfwerkzaamheid is belangrijk: thuis met de stof en het huiswerk aan de gang gaan.

Voor deelname aan de cursus betaalt u alleen materiaalkosten.

Voor meer informatie en aanmelding m.b.t. deze preventieve cursus kunt u contact opnemen met het secretariaat van de preventieve cursussen van GGZ WNB, telefoon 0164-289191 of e-mail: preventie@ggzwnb.nl.