Gemeente Brummen


Marktplaats voor tijdelijke opdrachten bij de overheid

(Oorspronkelijke publicatie datum: 07-09-2010)

Interim- ,Uitzendbranche en ZZPers opgelet. Op 7 september opent werkeningelderland.nl de marktplaats voor tijdelijke opdrachten bij de overheid. Wie geïnteresseerd is, meldt zich aan voor deze nieuwe service en blijft zo op de hoogte van actuele tijdelijke opdrachten bij de aangesloten werkgevers.

Werkeningelderland.nl is een wervingssite van de provincie Gelderland, verschillende Gelderse gemeenten en andere overheidswerkgevers. Deze site is in 2008 jaar gelanceerd om vraag naar en aanbod van vacatures en stages in de overheidssector beter op elkaar af te stemmen. De site wordt maandelijks bezocht door 20.000 banenzoekers.

Nieuw op de site is de virtuele marktplaats voor interim opdrachten. Overheidswerkgevers kunnen via marktplaats tijdelijke opdrachten onder de aandacht brengen. Kleine zelfstandigen of bureaus met een gratis account op marktplaats kunnen intekenen op het aanbod. Wie een account heeft op markplaats blijf via de e-mail bovendien op de hoogte van actuele opdrachten.

Het marktplaatsprincipe stelt werkgevers op een creatieve manier, binnen de kaders van rechtmatigheid, in de gelegenheid tijdelijke personeel aan te trekken. Het model staat open voor de ( grotere ) leveranciers en ZZP-ers.

Het marktplaatsprincipe bevordert de marktwerking. Het is een goede aanvulling op de bestaande raamcontracten die veel overheidswerkgevers afgesloten hebben met de grotere leveranciers.

De gedachte achter deze service is om ook hier vraag en aanbod bij elkaar te brengen en te zorgen voor een effectieve en efficiënte matching tussen opdrachtgever en opdrachtzoeker. Werkgevers verwachten met deze uitbreiding snel en transparantie te kunnen voorzien in de behoefte aan tijdelijk personeel. De ervaring van andere markplaats aanbieders heeft geleerd dat de kosten van externe inhuur sterk dalen door de inzet van het marktplaatsconcept. De overheidsorganisaties gaan er dan ook vanuit dat het markplaatsconcept een bijdrage levert aan de bezuiningen die men de komende jaren moet realiseren. De marktplaats is te vinden op www.werkeningelderland.nl.