Gemeente Kampen


EUR 276.500 extra subsidie voor nieuwbouwprojecten Sint Nicolaasdijk en Berkpark

07-09-2010

Geld is bestemd voor de bouw van 43 woningen

De gemeente Kampen krijgt vanuit de `Tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009, derde tranche' een extra subsidie van EUR 276.500.
Deze subsidie wordt verstrekt door het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) en is bestemd voor de realisatie van 43 woningen aan de Sint Nicolaasdijk en het Berkpark.

Het ministerie van VROM heeft extra budget beschikbaar gesteld voor de stimuleringsregeling en dit geld wordt ingezet voor projecten die al eerder aangemeld zijn voor de ranglijst aan projecten over heel Nederland. Voor Kampen betekent dit dat de nieuwbouwprojecten aan de Sint Nicolaasdijk (20 woningen) en Berkpark (23 woningen) alsnog in aanmerking komen voor extra subsidie. Een eerdere aanvraag werd niet gehonoreerd omdat er geen subsidiegeld meer beschikbaar was.

Stimuleringsregeling
De stimuleringsregeling is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en de daardoor ontstane terugval van werkgelegenheid te beperken. De financiële bijdrage maakt het mogelijk om toekomstige kopers van een nieuwbouwwoning tegemoet te komen.

Voorwaarden
Een voorwaarde voor het ontvangen van de subsidie is, dat de bouwkundige werkzaamheden voor 1 januari 2011 gestart zijn.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |