Gemeente Enschede

CeeCee eist lakenactie in Enschede op

Veel mensen spreken erover, maar hebben geen idee waarom ze er hangen. Witte lakens op verschillende zichtbare locaties in Enschede. Na enkele dagen van geruchten en rumoer is er opheldering. Het betreft een ludieke actie van CeeCee, de creatieve campus in Enschede. Bedoeld om op humoristische wijze aandacht te creëren voor deze bedrijfslocatie voor ondernemers in media, design, cultuur, art en architectuur.

Met de actie `Ontsnap mee naar CeeCee' wil bedrijvencampus CeeCee duidelijk maken dat je als creatief bedrijf kan ontsnappen uit saaie en standaard kantoren. CeeCee is namelijk een inspirerende werk- en ontmoetingsplek voor bedrijven in de kennisintensieve sector in de hippe wijk Roombeek.

Lakenmysterie
Op allerlei locaties in de stad signaleerden voorbijgangers de afgelopen dagen aan elkaar geknoopte lakens. Alsof er iemand ontsnapt was. Onder andere vanuit de toren op de Oude Markt en uit ramen van bedrijfspanden langs de singel hingen, sinds afgelopen vrijdag, la-kens zonder dat duidelijk was hoe ze er kwamen en waartoe ze dienden. Een geruchten-stroom kwam op gang, zowel op straat als op Twitter en internet.
De actie is inmiddels opgeëist door bedrijvencampus CeeCee. `Ontsnap mee naar CeeCee' is een ludieke actie die duidelijk maakt dat creatieve ondernemers kunnen ontsnappen aan het saaie, grijze kantoor en zich kunnen vestigen op een inspirerende locatie in de moderne en culturele wijk Roombeek.

Ondernemers op CeeCee
Grote en kleine ondernemers zoals TriMM, Say Yeah, Present Media en grafisch ontwerper Rick Wildeman deden dankbaar mee met het lakencomplot. Zij verruilden hun werklocatie aan de singel voor een plek op CeeCee en werken sindsdien samen aan interessante klussen. "Op CeeCee versterken en inspireren we elkaar", aldus een tevreden Rick Wilde-man. Ondernemers Jan Eppink van Say Yeah Motion Media en Arjan van Liere van Present Media starten dit jaar nog met de bouw van hun zelf ontworpen bedrijfspand.

CeeCee Bedrijvenloop
CeeCee is net als vorig jaar sponsor van de Bedrijvenloop, wat een officieel onderdeel is van de Enschedese Menzis Singelloop. Deze loop wordt voor de 13e keer georganiseerd en is een groot sportief evenement. De start en de finish zijn dit jaar wederom in het Volkspark in Enschede. Ook op deze plek zal CeeCee `ontsnappingspogingen' uithalen. Met sponsoring van de bedrijvenloop steunt CeeCee direct het goede doel: `Energy4All', een stichting die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

CeeCee
CeeCee is de roepnaam van de Creatieve Campus in Enschede waar kennisintensieve be-drijven in media, design, cultuur, art en architectuur zich vestigen en samenwerken. Grote bedrijven bouwen er hun zelf ontworpen pand en de kleinere ondernemer huurt straks een plek in het Media Art Center in het Brouwhuis. Door bij elkaar gevestigd te zijn, ontstaat een bundeling van krachten, een uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën.

CeeCee mee!
Kijk op www.ceecee-enschede.nl