Provincie Utrecht

Provincie Utrecht helpt jonge ondernemers op weg

Gedeputeerde Staten van Utrecht investeren opnieuw in het succesvolle project UtrechtInc. Dit project begon in 2007 met het doel om jonge, startende ondernemers te helpen met advies, huisvesting en (bemiddeling bij) financiering. De Provincie draagt met 200.000 euro bij aan continuering van het project.

UtrechtInc ondersteunt meer dan 75 startende ondernemers per jaar, dit kunnen studenten en medewerkers van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum zijn. De nieuwe ondernemingen creëren meer dan honderd hoogwaardige nieuwe arbeidsplaatsen. Met deze overtuigende resultaten draagt UtrechtInc bij aan de doelstelling van het Economisch Beleidsplan van de provincie om kennisintensieve economie te bevorderen door kennis te ontsluiten en beter te benutten. ,,Startende ondernemingen kunnen een goede basis zijn voor economisch herstel. Daarom vind ik dit project juist in crisistijd van grote waarde", aldus gedeputeerde Remco van Lunteren (Economie).

De provincie investeert tot 2012, daarna zal voor de continuïteit van de activiteiten van UtrechtInc een beroep worden gedaan op de middelen uit het Valorisatieprogramma van het Rijk. De financiering is verder afkomstig van de kennisinstellingen zelf en uit de inkomsten van verhuur van de kantoorruimte. Voor de overbruggingsperiode tot 2012, wanneer nieuwe financiering in het kader van het Valorisatieprogramma beschikbaar is, zijn provincie en gemeente Utrecht gevraagd voor cofinanciering van de activiteiten.

Voor persinformatie: jolande.havenaar-uringa@provincie-utrecht.nl, (030) 258 29 97 / 06 21 11 78 64

Voor algemene vragen: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11