De Unie


De Unie sluit principeakkoord ABN AMRO cao 2010-2012

Geplaatst op 07 september 2010

Afspraak "vergelijkbaar, maar niet minder voordelig" ingevuld; Fortis Bank Cao verdwijnt

Principeakkoord

Vannacht (dinsdagochtend 7 september 2010) heeft De Unie een principeakkoord gesloten met ABN AMRO over een nieuwe cao vanaf 1 maart 2010 tot en met 31 december 2012. Ook de oud Fortis Bank medewerkers worden vanaf 1 januari 2011 in deze cao geïntegreerd, waardoor de Fortis Bank cao definitief zal verdwijnen. Door uitruil van arbeidsvoorwaarden binnen de pakketten, is de afspraak met het Consortium uit 2007, dat de nieuwe situatie voor medewerkers "vergelijkbaar, maar niet minder voordelig" zou zijn, volledig nagekomen.

Uitruilmogelijkheden

Voor de ABN AMRO'ers veranderd er in feite niets, hun cao is de basis. Bij de oud Fortis mensen is de belangrijkste uitruil, die tussen hun slechtere pensioenregeling en betere variabele beloning. Uniebelangenbehartiger Joop Hofland: "Gelukkig waren binnen de pakketten goede uitruilmogelijkheden te vinden, die in waarde met elkaar overeenkomen. Wel zullen medewerkers `loon nu' inruilen voor `loon later'.

Percentages variabele beloning

De percentages variabele beloning van Fortis Bank, waar 12% of 15% bij goed persoonlijk functioneren kon worden behaald, worden verlaagd naar het ABN AMRO niveau van 9%. De Fortis Bank pensioenregeling, die bestond uit een eerste stuk eindloon en daarnaast een beschikbaar premiedeel, wordt vervangen door de geïndexeerde middelloonregeling van ABN AMRO. Deze heeft ook een lagere franchise en hogere opbouw, wat leidt tot een beter pensioen voor de oud Fortis Bank medewerkers.

Structurele loonsverhogingen

De nieuwe cao kent ook twee structurele loonsverhogingen: 1% per 1 januari 2011 en 2% per 1 juli 2012. De ABN AMRO- en Fortis Bank medewerkers kregen voor het laatst een cao-verhoging op 1 januari 2009. Gezien de duur van de cao -34 maanden- en het niveau van 3% van de verhogingen, is sprake van een maatwerk afspraak, die past bij de lastige, maar zeker niet pessimistische omstandigheden waarin ABN AMRO verkeert.

Beloningssysteem

In het najaar van 2010 zal het variabel beloningssysteem nader worden bekeken. Het gaat dan met name om de manier waarop doelen worden gesteld en de relatie met het bedrijfsresultaat. "Een belangrijke afspraak, omdat variabele beloning een duurzame bijdrage moet leveren aan ABN AMRO als geheel en niet bedoeld is als jackpot voor de medewerkers.", zegt Joop Hofland. De huidige afspraken hebben aanpassing nodig, omdat ze teveel zijn verworden tot streepjes scoren, terwijl de belangen van de klant en toekomst van ABN AMRO juist voorop moeten staan.

De Unie zal het principeakkoord binnenkort met een uitgebreide toelichting aan de leden ter besluitvorming voorleggen.

Meer informatie:

Joop Hofland, 06-52 52 2028
Erwin Rog 06-52 52 2036
Belangenbehartiger