Gemeente Dalfsen

Verhalenavond over de Vecht op 7 september

30-08-2010

Tijdens de informatieavond kunt u uw verhaal laten toetsen en optekenen door deskundigen.

De provincie Overijssel houdt op 7 september een informatieavond in Dalfsen over een nieuwe website www.mijnvechtmijnverhaal.nl. De website is opgezet door het programma Ruimte voor de Vecht, en biedt tal van verhalen over de Vecht en het Vechtdal. Heeft u ook een boeiend verhaal dat speelt in het gebied rond de Vecht, dan zijn de initiatiefnemers van Mijn Vecht, Mijn verhaal hierin zeer geĂŻnteresseerd.

Programma
Tijdens de informatieavond kunt u uw verhaal laten toetsen en optekenen door deskundigen, en krijgt u een korte presentatie over de website. Ook zijn er workshops die u leren hoe u zelf uw verhalen op de website kunt plaatsen. Cultuurhistoricus Ab Goutbeek geeft een lezing, en verder presenteren verschillende verschillende organisaties op gebied van historie en natuur zichzelf.

De informatieavond wordt gehouden op 7 september van 19.30 - 22.00 uur in het gemeentehuis van Dalfsen.

Ruimte voor de Vecht
Ruimte voor de Vecht is een initiatief van de Provincie Overijssel. Met de gemeenten Hardenberg, Dalfsen, Zwolle en Ommen, de waterschappen Velt en Vecht, Groot Salland en Regge en Dinkel, Staatsbosbeheer, LTO, Natuur en Milieu Overijssel, het Overijssels Particulier Grondbezit, het Regionaal Bureau voor Toerisme Vechtdal-IJsseldelta en tal van andere betrokken organisaties in het gebied werken we samen aan de toekomst van het Vechtdal. Voor dit specifieke project is een bijdrage beschikbaar gesteld vanuit het programma Mooi Nederland van het Ministerie van VROM en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.