DBC Onderhoud

Release RS05 grouper update op 7 september beschikbaar 30-08-2010 12:29

De uitlevering van de release âRS05 â grouper updateâ vindt plaats op 7 september. In deze release stelt DBC-Onderhoud de productieomgeving beschikbaar voor zorginstellingen. Hierdoor verandert het dagelijks gebruik van de grouper.

Zorginstellingen dienen vanaf 7 september te proef- en schaduwdraaien in de productieomgeving. De acceptatieomgeving blijft beschikbaar voor het testen van (nieuwe) software. Met het beschikbaar stellen van de productieomgeving naast de acceptatieomgeving zijn er nu twee omgevingen van de grouper. Deze twee omgevingen dienen echter verschillende doelen.

Â

Productieomgeving
Zorginstellingen kunnen gedurende de periode tot de invoering van DOT proef- en/of schaduwdraaien in de productieomgeving. De productieomgeving is toegankelijk voor zorginstellingen waarvan de aanmelding is afgerond per 1 september. Zorginstellingen kunnen berichten naar de productieomgeving sturen via
http(s)://productie.dbcogrouper.nl. De grouper is daardoor tijdelijk toegankelijk zonder akkoordverklaring op de gebruikersovereenkomst. Vanaf het (nog nader vast te stellen) moment zal de productieomgeving alleen toegankelijk zijn voor de zorginstellingen waarvan DBC-Onderhoud beschikt over een ondertekende gebruikersovereenkomst.

Â

Acceptatieomgeving
De acceptatieomgeving blijft vanaf 7 september beschikbaar voor testdoeleinden en releases van nieuwe softwareversies op de grouper. Zorginstellingen dienen deze omgeving te gebruiken voor het testen van de integratie tussen nieuwe grouperversie en/of een nieuwe versie van de eigen informatiesystemen, alvorens deze te gebruiken in de productieomgeving. ICT- leveranciers kunnen (nieuwe) software testen in deze omgeving, alvorens deze uit te leveren aan zorginstellingen.

Â

Update acceptatieomgeving
Op maandagnacht van 6 op 7 september vindt een update van de acceptatieomgeving plaats. De acceptatieomgeving van de grouper is daarom vanaf maandagavond 6 september van 22:00 uur tot donderdagochtend 7 september niet beschikbaar. Vanaf 9:00 uur kunt u weer gebruikmaken van de grouper. Indien u in deze periode toch berichten naar de grouper stuurt, ontvangt u mogelijk een melding dat de grouper niet bereikbaar is.

Â

Deze update betreft een technische update en bevat een aantal wijzigingen die van invloed zijn op de structuur van de berichten en de aanroep van de grouper. De versie van de grouper op de acceptatieomgeving wijkt hierdoor wel af van de versie op de productieomgeving. DBC-Onderhoud levert bij de release van 7 september ook de bijbehorende specificaties uit. Om na deze update gebruik te kunnen maken van de acceptatieomgeving is waarschijnlijk een software-update van uw systeem noodzakelijk. Neem hiervoor eventueel contact op met uw ICT-leverancier.

Â

Updates productieomgeving
Voor het gebruik van de productieomgeving is op en na 7 september geen software-update noodzakelijk. De versie van de productieomgeving die nu beschikbaar komt, is vergelijkbaar aan de versie die per 1 juli 2010 op de acceptatieomgeving is geïnstalleerd. Eind 2010 vindt een update plaats waarbij de nieuwe versie van de grouper op de acceptatieomgeving, ook op de productieomgeving wordt geïnstalleerd, zodat de acceptatie- en productieomgeving weer identiek zijn. U ontvangt daar te zijner tijd meer informatie over. Voor alle updates geldt dat ze geen invloed hebben op de productstructuur zoals deze in de RS05 op 1 juli is uitgeleverd. De afleiding van zorgproducten blijft ongewijzigd. U kunt hierover ook contact opnemen met uw ICT-leverancier.

Â

Casussen proefdraaien
In de release âRS05 â grouper updateâ levert DBC-Onderhoud ook een nieuwe set van de casussen proefdraaien. Deze zijn zowel in de acceptatieomgeving als in de productieomgeving te gebruiken.

Â

Zie het origineel
Bijlagen:

* Aandachtspunten zorginstellingen: hierin staan aandachtspunten die voor zorginstellingen van belang zijn.

* Aandachtspunten ICT-leveranciers: hierin staan aandachtspunten die voor ICT-leveranciers van belang zijn.

* Memo planning grouperreleases: hierin staat de beschrijving van de wijzigingen en planning per grouperomgeving voor de aankomende periode.