Gemeente Wassenaar

Evenals vorig jaar neemt de Millenniumgemeente Wassenaar weer deel aan de Estafette voor Wereldmoeders.

Graag nodigen wij u uit om op dinsdag 7 september aanstaande deel te nemen aan deze actie in onze gemeente Wassenaar.

Dit jaar zal het een wandeling zijn van het Raadhuis De Paauw naar de bibliotheek. Onderweg zullen er met ludieke acties aandacht gevraagd worden voor millennium doel 5: "Verbeteren van de gezondheid van moeders". Start om 13.30 uur, Raadhuis De Paauw, Wassenaar.

In de Estafette voor Wereldmoeders zetten Nederlandse vrouwen zich in voor gezonde zwangerschappen in ontwikkelingslanden. Zij toeren van 4 t/m 17 september aanstaande in oude Volkswagenbusjes langs verschillende Millennium Gemeenten. De Estafette wordt in samenwerking met gezondheidsorganisatie Simavi georganiseerd en komt op dinsdag 7 september aanstaande in Wassenaar.

Loop ook één uur mee Door één uur mee te doen in de Estafette helpt u mee om aandacht te vragen voor moedersterfte in ontwikkelingslanden. In Nederland kunt u als u zwanger bent en op het punt staat te bevallen, gewoon naar het ziekenhuis. Maar in Afrika en Azië is dat niet zo makkelijk. Zwangere vrouwen moeten vaak uren lopen naar de dichtstbijzijnde medische post . In Afrika is de kans dat een vrouw overlijdt als gevolg van zwangerschap of bevalling 1 op 26. Simpelweg omdat er geen goede begeleiding is en geen transport naar het ziekenhuis. Zo sterven jaarlijks een half miljoen moeders.

Reserveer dinsdag 7 september aanstaande 13.30 uur in uw agenda! Doet u mee met deze actie en reserveert u dinsdag 7 september aanstaande alvast in uw agenda? Maak ook uw clubleden hierop attent! U vindt uitgebreide informatie op www.simavi.nl en hier. In augustus volgt meer informatie.
Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl