Ingezonden persbericht


.
PERSBERICHT

Loriers, van Schaik en Aerts als trio in Theater aan het Vrijthof

Nathalie Loriers - Belgische jazz pianist en componist, Joost van Schaik - Nederlandse percussionist, en Philippe Aerts - Belgische jazz contrabassist, treden 7 september 2010 als trio op in het Theater aan het Vrijthof.

Drie bekroonde top musici uit de Belgische en Nederlandse jazz wereld staan binnenkort op de bühne van het theater. Nathalie Loriers werd onder andere benoemd tot 'Best talent in België' en 'Beste jonge soliste'. Als er zich belangrijke ontwikkelingen in de Belgische jazz voordoen, is Nathalie Loriers er dan ook meestal bij betrokken!

Ze werkt sinds 2001 samen met de bekende bassist Philippe Aerts met wie ze een akoestisch duo vormt. Aerts staat bekend om zijn persoonlijke sound, die hem een van de meest gevraagde bassisten van West Europa heeft gemaakt.

In 2007 werd dit duo tot trio uitgebreid met Joost van Schaik op de drums. Van Schaik won onder andere de Tama drummers award en Leuven Jazz Award 2008 en is op alle belangrijke podia in de Benelux te beluisteren.

Naast dit trio delen de drie musici ook samenwerking met vele bekende artiesten als Toots Thielemans, Philip Catherine en Bert Joris.

Philippe Aerts zal die dag ook een masterclass contrabas geven op het Conservatorium Maastricht. Daar is hij per 1 september aangesteld tot hoofdvakdocent contrabas.

Line up:
Phillippe Aerts - conntrabas
Nathalie Loriers - piiano
Joost van Schaik - peercussie

Datum: 7 september, 20:30 uur
Locatie: Theater aan het Vrijthof, Maastricht
Entree: ¤10,- (studennten, CJP, DSM, FSI ¤5,-)
Tickets: Uitbalie, www.theateraanhetvrijthof.nl
Lees meer

Noot voor redacties