Ingezonden persbericht


PERSREACTIE
Leidschendam, 7 september 2010

Kledingbranche betreurt eenzijdige berichtgeving

De Raad Nederlandse Detailhandel en CBW-Mitex betreuren het dat via de eenzijdige informatie die via de media verstrekt wordt, het beeld wordt opgeroepen dat kledingbedrijven geen oog zouden hebben voor mogelijke misstanden die zich in productielanden van kleding voordoen.

Het verbeteren van de werkomstandigheden bij de productie van kleding heeft al jaren prioriteit voor Nederlandse kledingbedrijven. Kledingbedrijven helpen en stimuleren bedrijven die in hun opdracht kleding produceren hieraan mee te werken. De kledingbranche pleit daarnaast voor politieke druk op overheden van landen als India om de werkomstandigheden te verbeteren. De Rechten van de Mens en de alom erkende richtlijnen van de International Labour Organisation staan centraal als het gaat om de verbetering van de werkomstandigheden in productielanden. Overheidscontrole op naleving hiervan ontbreekt helaas vaak in deze landen. Via diverse internationale initiatieven laten kledingbedrijven daarom hun leveranciers hierop regelmatig controleren. Daarnaast werken Nederlandse kledingbedrijven samen met de overheid en maatschappelijke organisaties aan verbeteringen.

Bij misstanden proberen kledingbedrijven in eerste instantie gezamenlijk met hun leveranciers naar een oplossing te zoeken.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht