Gemeente Dalfsen

Verkeersveiligheidsenquête 2010

07-09-2010

De gemeente Dalfsen start 7 september weer met haar jaarlijkse digitale enquête subjectieve verkeersveiligheid. Doel is het aantal verkeersslachtoffers te beperken.

Verkeersveiligheid is een onderwerp dat zowel op landelijk als gemeentelijk niveau aandacht krijgt. Ongevallenanalyse wijst uit dat het aantal verkeersongevallen bijna elk jaar daalt. Desondanks gebeuren er jaar in jaar uit nog té veel verkeersongevallen waarbij mensen letsel oplopen.

Actief meedenken
Een veilig Dalfsen is een belangrijk doel die de gemeente nastreeft. In elke gemeente doen zich (verkeers)problemen voor, dus ook in Dalfsen. Wethouder Goldsteen: "Om een probleem op te lossen, moet het eerst in beeld gebracht worden. Hiervoor vragen wij de medewerking van de verkeersdeelnemers!"

Door mee te werken aan de verkeersveiligheidenquête, kunnen inwoners en andere belangstellenden kenbaar maken wat zij binnen de gemeente Dalfsen als verkeersonveilig ervaren. Op basis van de enquêteresultaten en jaarlijkse ongevalcijfers kan de gemeente dan bepalen waar verbeteringen moeten plaatsvinden.

De enquête staat vanaf 7 september op de website van de gemeente, www.dalfsen.nl.

Belangstellenden hebben de mogelijkheid te reageren tot 7 oktober 2010. De uitkomsten van de vragenlijst worden eind dit jaar via Kernpunten en op de gemeentelijke website bekend gemaakt.