Ingezonden persbericht


Mediainformatie

beeldend kunstenaar

Adri A.C. de Fluiter datum: 2010-09-06

European Sculpture - difference&diversity

Bovenstaande titel is gegeven aan een beeldhouwtentoonstelling in Turijn waarvoor zo'n vijfentwintig Europese kunstenaars zijn uitgenodigd. Een van hen is Adri A.C. de Fluiter, woonachtig in Sleen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Sculpture Network een organisatie die zich bezig houdt met de promotie van Europese beeldhouwkunst. Naast de tentoonstelling is er tevens een tweedaags congres waarin bekende kunstenaars en deskundigen spreken over de actuele situatie in Europa op het terrein van de beeldhouwkunst en over beelden die worden gemakt voor de openbare ruimte. De Fluiter stelt zijn tafels ten toon. Ruimtelijke objecten die herinneren aan tafels maar die, in tegenstelling tot de gebruikelijke tafels, zich tamelijk wankel voordoen. De wankele tafels verwijzen naar de situatie waarin mensen veelal bijeenkomen aan tafels maar ondanks veel goede wil vaak toch niet tot echte communicatie komen. De tafel hebben een rubberen kleed van gebruikte autobinnenbanden en hierop balanceren de bekende vlammen. Naast de objecten zijn er van De Fluiter enkele tafelschilderijen te zien en een aantal foto's van installaties met bomen.

De tentoonstelling wordt gehouden in de Nave Gallery, Parco culturale Le Serre, Grugliasco, Turin, Italy. Opening 16 september. 19.00 uur. Tot 6 november. Meer informatie www.sculpture-network.org.