Ingezonden persbericht


Minder verzadigde vetten in Mars®, Snickers® en Milky Way®

Mars bereikt voedingskundige mijlpaal voor chocoladeproducten

Veghel, 7 september 2010 - Mars is er als eerste zoetwarenproducent in geslaagd om het percentage verzadigde vetten in chocoladeproducten aanmerkelijk te reduceren, zonder afbreuk te doen aan de smaak en kwaliteit. Mars®, Snickers® en Milky Way® bevatten vanaf nu 35% tot 45% minder verzadigde vetten in vergelijking met het gemiddelde van de Nederlandse top 25 van chocolademerken. Om deze doorbraak te bereiken heeft Mars in 5 jaar meer dan 10 miljoen dollar en 40.000 R&D-uren geïnvesteerd in onderzoek. Zo speelt Mars in op de behoefte van consumenten aan bewust genieten.

De vermindering van de hoeveelheid verzadigde vetten was een uitdagende operatie. Vaste vetten moesten worden vervangen door vloeibare vetten, zonder de kwaliteit en de karakteristieke smaak van het product te veranderen.

Geruststelling voor consumenten
"Wij zijn erg trots op deze doorbraak", aldus Timo Hoogeboom, algemeen directeur Mars Nederland. "Uit onderzoek weten we dat de Nederlandse consument minder verzadigde vetten belangrijk vindt. Verzadigde vetten zorgen immers voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Als koploper in de zoetwarenindustrie willen we onze verantwoordelijkheid nemen om als eerste de verzadigde vetten aan te pakken."

100% Feel Good
De reductie van de verzadigde vetten maakt deel uit van een breed scala van duurzaamheids- en voedingskundige activiteiten van Mars onder de naam Mars® 100% Feel Good. Mars heeft bijvoorbeeld eerder de transvetten in chocoladeproducten verminderd met 99%, de Dagelijkse Voedingsrichtlijn op de verpakkingen geïntroduceerd en kunstmatige smaak- en geurstoffen en conserveringsmiddelen verwijderd uit alle repen. In 2009 heeft Mars als eerste wereldwijd opererend chocoladebedrijf toegezegd om in 2020 voor alle producten over te stappen op 100% duurzaam geproduceerde cacao. Mars draagt zo bij aan hogere inkomsten en verantwoorde arbeidsomstandigheden voor boeren en hun families en zorg voor milieu op en rond plantages. Ook recyclet Mars 97% van het productie-afval. Voortaan is op alle verpakkingen van Mars® het 100% Feel Good-logo te zien.

Over Mars Nederland B.V.
Mars Nederland B.V is onderdeel van het in 1911 opgerichte familiebedrijf Mars, Incorporated. Mars Inc. is een van de grootste niet-beursgenoteerde ondernemingen ter wereld met een jaaromzet van 28 miljard dollar. Mars Inc. is in Nederland actief in de chocoladesector met merken als Mars®, Snickers® en M&M'S®, in kauwgum met onder meer Freedent®, in diervoeding met onder meer Pedigree® en Whiskas® en in maaltijdproducten met Suzi Wan® en Uncle Ben's®. Wereldwijd telt het bedrijf 65.000 medewerkers, verspreid over 230 vestigingen in 68 landen. Bezoek voor meer informatie de website: www.mars.nl.
Noot voor redacties