Ingezonden persbericht


Geen label oorzaak voor kwijtraken koffer

Amsterdam, 7 september 2010 - Uit onderzoek van het Belgische vliegveld Charleroi is gebleken dat tienduizenden vliegreizigers door eigen schuld hun koffers kwijtraken. Zo blijkt meer dan 30 procent van de verloren koffers geen naam- of adreslabel te bevatten. Reisverzekeraar Mondial Assistance onderschrijft dit probleem en heeft daarom Luggage Assistant geĂŻntroduceerd. Via een systeem van labels en stickers met unieke ID-codes wordt 80% van de verloren bagage binnen vier uur weer teruggevonden.

Een van de redenen dat reizigers hun bagage niet voorzien van een label is dat ze vrezen dat inbrekers tijdens hun afwezigheid de boel bij hen thuis leeghalen. Luggage Assistant werkt daarom met labels en stickers met een unieke ID-code en niet met naam- en adresgegevens. Deze persoonsgegevens zijn alleen bekend bij Mondial Assistance en worden door een online systeem aan een unieke ID-code gekoppeld. Doordat de bagage voorzien is van labels of stickers met een code kunnen eerlijke vinders de eigenaar altijd bereiken, maar ter bescherming van privacy en veiligheid blijft de eigenaar anoniem.

Onderzoek uitgevoerd door reisverzekeraar Mondial Assistance wees uit dat er door reizigers een aantal specifieke situaties als zeer ingrijpend worden ervaren. Om reizigers in deze situaties ondersteuning te bieden heeft Mondial Assistance vier Assistant Services waaronder Luggage Assistant ontwikkeld. De overige drie services, SMS Assistant, Kid Assistant en Life Assistant, bieden reizigers ook meer zekerheid tijdens de vakantie.

>

Mondial Assistance: elke twee seconden ergens ter wereld een hulpaanvraag De Mondial Assistance Group, internationaal marktleider in hulpverlening en reisverzekeringen, telt meer dan 10.000 werknemers, die samen meer dan 40 talen spreken. Ze werken over de hele wereld met een netwerk van 400.000 dienstverleners en 180 correspondenten. 250 miljoen mensen (4% van de totale wereldpopulatie) maakt gebruik van de services die Mondial Assistance Group aanbiedt op alle vijf de continenten. Mondial Assistance is een onderdeel van de Allianz Group. Kijk voor meer informatie op www.mondial-assistance-nederland.nl of www.mondial-assistance.nl