Persbericht

Symantec maakt back-up en recovery eenvoudiger door appliance- en cloud-gebaseerde delivery-modellen

~ Symantec NetBackup biedt klanten een flexibele aanpak voor informatiemanagement ~

Utrecht, 7 september 2010 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt de beschikbaarheid aan van haar NetBackup 5000 deduplicatie-appliance en NetBackup Cloud Storage. Deze appliances helpen organisaties met het reduceren van hun dataopslag en het effectiever uitvoeren van cloud-gebaseerde diensten voor dataopslag. Deze nieuwe delivery-modellen bieden organisaties de flexibiliteit om hun informatie te beheren op een manier die voor hun omgeving het meest logisch is, door middel van een software-, appliance- of cloud-gebaseerde oplossing. Symantec NetBackup 5000 is de nieuwste release in Symantec's Information Management Strategy. Organisaties worden geholpen bij het volledig beschermen van informatie in fysieke en virtuele omgevingen. Data kunnen overal gededupliceerd worden, waardoor informatiebronnen dichterbij zijn en de opslag wordt verkleind.

Symantec NetBackup 5000 is een schaalbare deduplicatie-oplossing die operationele eenvoud biedt in een appliance form factor. Met de veelzijdigheid om een bron- of doelgebaseerde deduplicatie te bieden, verhoogt de appliance de back-up-prestatie, optimaliseert het gebruik van de back-up bandbreedte en verlaagt het de opslagkosten. Door het elimineren van dubbele data, biedt Symantec NetBackup 5000 een organisatie tot 50 keer meer opslagbesparingen dan bij het gebruik van een traditionele back-up-oplossing. Hierdoor is een kostenefficiënte lange termijnretentie mogelijk van data op disk en snellere en meer betrouwbare back-up en recovery.

"Veel organisaties zien hun dataopslag per jaar met zo'n 50% groeien en de impact van opslagkosten op IT-afdelingen heeft zijn grens bereikt", zegt Brian Dye, vice president of product management, Information Management Group, Symantec. "We helpen onze klanten bij het verminderen van de complexiteit en kosten door de voordelen van Symantec NetBackup uit te breiden door appliance- en cloud delivery-modellen. Zonder dat de infrastructuur, informatie en het intellectuele eigendom van een organisatie risico loopt."

Voordelen Symantec NetBackup 5000 Appliance:


- Operationele eenvoud: een complete deduplicatie-oplossing van Symantec elimineert de behoefte om aparte hardware en software te kopen, testen, implementeren en ondersteunen. Organisaties kunnen een deduplicatie-opslag met NetBackup 5000 gemiddeld in minder dan 20 minuten opzetten. Daarbij kunnen ze het back-up-proces beheren door gebruik te maken van NetBackup-beleid.


- Flexibele en schaalbare architectuur: tot 96 TB bruikbare dedupe-capaciteit wereldwijd. Bescherm tot een petabyte aan data in één toepassing.


- Wereldwijde deduplicatie: levert deduplicatie tussen verschillende gebruikers- en appliance-knooppunten, om zo dubbele data te elimineren en opslagkosten te verlagen.


- Grote prestaties: back-up doorgang tot 4,3 TB/uur per knooppunt.


- NetBackup-integratie: integratie met NetBackup voor schaalbare, load-balanced disk-backup voor het datacenter.


- Opslagreductie: een opslagreductie van 10 tot 50 keer en 99% reductie van bandbreedte gebruik. Hierdoor kunnen organisaties de overall opslagkosten verlagen.


- Bescherming virtuele machine: NetBackup 5000 biedt flexibele back-up-opties in virtuele omgevingen, inclusief guest- of image-level back-up voor zowel VMware als Microsoft Hyper-V-omgevingen met de optie tot recovery van afzonderlijke bestanden of gehele VMDK/VHD images.

NetBackup Cloud Storage
NetBackup Cloud Storage combineert Symantec NetBackup met Nirvanix cloud-opslagdiensten om een betrouwbare en gemakkelijke manier te bieden om informatiemanagementkosten te verlagen en de cloud te benutten voor disaster recovery. Symantec heeft zijn OpenStorage API uitgebreid naar de cloud. Hierdoor is integratie mogelijk tussen Symantec-software en het Nirvanix Storage Delivery Network (SDN) en levert zo een geautomatiseerde en beleidgebaseerde back-up- en recovery-oplossing. Aangepaste connectors voor NetBackup zorgen ervoor dat beheerders de cloud-opslag net zo gemakkelijk kunnen beheren voor back-up en recovery als on-premise-opslag met de lagere kosten door cloud-opslag. Organisaties kunnen de cloud ook inrichten als een nieuwe opslagmethode of als een secundaire off-site locatie voor disaster recovery.

Nirvanix Storage Delivery Network (SDN) is een volledig beheerde en veilige cloud-opslagdienst. Het SDN slaat op een slimme manier op en levert en verwerkt opslagaanvragen in de beste netwerklocatie waardoor een optimale gebruikerservaring mogelijk is. Het SDN bestaat uit een gestandaardiseerde toegang tot geïntegreerde diensten. Het wordt ondersteund door Nirvanix's eigen technologie en infrastructuur waarover op dit moment nog een patentaanvraag loopt.

Symantec heeft gepland om een aangepaste connector voor Backup Exec later dit jaar te releasen. Hierdoor kunnen middelgrote organisaties profiteren van een cloud-gebaseerde back-up- en recovery-oplossing.

Beschikbaarheid
Symantec NetBackup 5000 is vanaf heden beschikbaar in geselecteerde landen wereldwijd. De NetBackup connector voor Nirvanix is vanaf heden wereldwijd beschikbaar en de Backup Exec connector voor Nirvanix staat gepland voor beschikbaarheid eind 2010.

Ondersteunende quotes


- "Organisaties van over de hele wereld zoeken naar recovery-oplossingen die snel geïmplementeerd kunnen worden en beschouwen datadeduplicatie als een 'must have' mogelijkheid", zegt Dave Russell, Research Vice President, Gartner. "Veel organisaties wensen een appliance-gebaseerde implementatie om zo een snellere time to value mogelijk te maken bij het uitrollen van een nieuwe of uitgebreidere back-up-infrastructuur."


- "Informatiemanagement-software van Symantec gecombineerd met Nirvanix enterprise cloud-opslag biedt een complete oplossing die databeheer gemakkelijker maakt, van applicatie tot de infrastructuur", zegt Geoff Tudor, Cofounder en SVP of Strategy and Business Development, Nirvanix. "Organisaties van iedere grootte kunnen nu veilig en naadloos cloud-opslag integreren in hun bestaande IT-omgeving. Er wordt dan gebruik gemaakt van de tools en skill sets die zij al hebben, waardoor de manier waarop zij informatie opslaan, herstellen en ontdekken wordt geoptimaliseerd."


- "De NetBackup 5000-appliance zorgde er met zijn deduplicatie-technologie voor dat wij een datareductie van 85 tot 90% konden bereiken", zegt Albert Chin, Network Engineer bij PerkinElmer, Inc. "Het heeft niet alleen onze behoefte tot het maken van lokale tape back-ups in onze remote kantoren weggenomen, maar ook onze overall back-up succesfactor verbeterd. We hebben geprofiteerd van standaardiseren op Symantec voor onze back-up- en recovery-platformen die we wereldwijd hebben draaien. De toevoeging van de NetBackup 5000 appliance aan onze omgeving was een nieuwe stap in het behalen van ons doel van geconsolideerde back-ups."


· Online press kit

· Presentation on SlideShare

· Podcast: Take Control of Your Information
· NBU 5000 photo

· State of the Data Center Report


· NetBackup on Twitter

· NetBackup on Facebook

· Symantec Connect Business Community

Over storage van Symantec
Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatiegestuurde wereld met storage management , email archiving , back-up & recovery oplossingen.

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie in volle vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###