Ingezonden persbericht


Landelijke en regionale winnaars Restaurant Week bekend Bezoekers waarderen de 1.250 deelnemende restaurants met een 8,2 gemiddeld

Amsterdam, 7 september 2010 - De achtste editie van de Restaurant Week trok in de week van 23 tot en met 29 augustus ruim 216.000 bezoekers. Na afloop van dit culinaire evenement werd het publiek gevraagd de door hen bezochte restaurants te beoordelen. Van de elf regionale winnaars, is Boerengat in Rotterdam verkozen tot beste restaurant van Nederland. De publieksprijs voor beste Michelin-sterrestaurant ging naar De Kromme Dissel in Heelsum. De volgende DiningCity Restaurant Week in maart 2011 wordt een speciale XL-editie met 1.750 restaurants uit de Benelux.

Met een gerealiseerde omzet van ongeveer 12 miljoen kunnen de 1.250 deelnemende restaurants tevreden terugkijken op een succesvolle week. Ook de bezoekers blijken enthousiast over de genuttigde driegangenlunches of -diners. Aan de hand van criteria als kwaliteit van het eten, de service en de sfeer worden de restaurants gemiddeld met een 8,2 beoordeeld.

Het publiek beslist
De DiningCity Restaurant Week Publieksprijs is de enige prijs in de Nederlandse gastronomische wereld die door de restaurantbezoekers zelf wordt toegekend. Ruim 24.000 bezoekers vulden online de vragenlijst in. De elf regionale winnaars zijn:

|Regio                  |Restaurantnaam        |Plaats                |
|Amsterdam              |Bickers aan de Werf   |Amsterdam             |
|Noord-Holland          |De Vijfde Smaak       |Wormerveer            |
|Utrecht en 't Gooi     |Korianders            |Rhenen                |
|Rotterdam              |Boerengat             |Rotterdam             |
|Zuid-Holland           |Bij Raggers           |Noordwijk             |
|Brabant                |In de Oude Stempel    |Steenbergen           |
|Gelderland             |De Kromme Dissel      |Heelsum (Arnhem)      |
|Limburg                |De Kolentip           |Maasbracht            |
|Drenthe, Overijssel &  |'t Pestengasthuys     |Zwolle                |
|Flevoland              |                      |                      |
|Zeeland                |De Kromme Watergang   |Hoofdplaat            |
|Friesland & Groningen  |Herberg de Waard van  |Ternaard              |
|                       |Ternaard              |                      |
Restaurant Week XL
Online restaurantgids DiningCity.com organiseerde in augustus voor de achtste keer de Restaurant Week in Nederland. Tijdens de komende maarteditie hebben bezoekers de mogelijkheid een kijkje over de grens te nemen. In totaal nemen 1.750 restaurants in Nederland, België en Luxemburg deel. Deze eenmalige XL-editie vindt plaats van 14 tot en met 20 maart 2011 en zal met de 300.000 verwachte bezoekers het grootste horeca-evenement ter wereld worden.

Maar eerst nog.
DiningCity organiseert meer dan alleen de Restaurant Week: in de herfstvakantie kan je tijdens het Brunchweekend van 23 en 24 oktober met familie of vrienden al voor 25 euro per persoon genieten van een brunch bij een toprestaurant in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag. Meer informatie hierover op www.diningcity.com.

DiningCity.com
De Restaurant Week is een idee van de toonaangevende online restaurantgids DiningCity.com. Behalve in Nederland is het in 1998 opgerichte bedrijf momenteel actief in België, Madrid, Barcelona, Wenen, Rome, New York, Singapore, Dubai en zelfs Sjanghai, en Beijing. Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse, soort keuken, locatie en sfeer. Informatie over de restaurants wordt gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's, virtuele tours en video. Online reserveren is mogelijk en ook de combinatie van aansprekend beeldmateriaal, de interactieve mogelijkheden en leuke acties bij de restaurants, maakt DiningCity.com tot een onderscheidende site op restaurantgebied. Zie ook www.DiningCity.com.

Einde bericht