Posiveren.nl wil meer aandacht voor complimenten


SITTARD, 20100907 -- Een complimentje heeft een zeer positief effect op zowel de ontvanger als de gever. Maar helaas worden complimentjes steeds minder vaak gegeven. De nieuwe website Posiveren.nl probeert dat te veranderen. Initiatiefnemer Stephanie Könings: " We vinden de goede eigenschappen van een ander vaak vanzelfsprekend, of zien ze niet eens. Daar moet verandering in komen."

"Wij nuchtere Nederlanders vinden het vaak makkelijker om een punt van kritiek te benoemen. Daar is niets mis mee, zolang er ook positieve opmerkingen tegenover staan", vertelt Könings. Zij werkt als coach en reïntegratiecoach waarbij zij de kracht van complimenteren als middel, veel gebruikt.

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlanders zou willen dat er vaker complimenten worden gegeven. Könings hoopt daaraan bij te dragen met posiveren.nl. "Posiveren is een zelfbedachte term. Ik wil met die term meer aandacht vragen voor het uiten van je waardering aan een ander, het geven van een compliment." Via de website posiveren.nl kunnen bezoekers bijvoorbeeld een positief bericht aan een ander sturen: een 'posirichtje'.

Könings: "Het is prachtig om te zien wat een compliment met een ander, maar ook met jezelf doet. Kijk nog eens bewust naar de goede kwaliteiten van de mensen om je heen. Ze hebben allemaal op hun eigen manier sterke kanten en een toegevoegde waarde. Het zien van positieve kwaliteiten is al heel waardevol, vervolgens een compliment geven blijkt een extra drempel. Posiveren.nl wil die drempel slechten."





Ingezonden persbericht