Nieuw platform voor burgerjournalisten en ooggetuigen Snypher


Ooggetuigensite betaalt burgers voor aanleveren materiaal

LAREN, 20100907 -- Ferri Somogyi lanceert Snypher, een internetplatform voor mensen die getuige zijn van belangwekkende gebeurtenissen.

www.snypher.com is het eerste wereldwijde platform voor burgerjournalisten/Snyphers, waar de burger betaald krijgt voor werk. Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon of digitaal fototoestel met een beeldkwaliteit die inmiddels richting de 12.1 megapixel gaat: uitzend- of printkwaliteit.
Een Snypher (sniper/spy/photographer/cinematographer) is overal aanwezig.

Een Snypher staat wereldwijd op elke hoek van de straat en is altijd klaar om nieuwswaardige gebeurtenissen vast te leggen in bewegend of stilstaand beeld.
Denk aan ongelukken, natuurrampen, geweldsdelicten, celebrities, maar ook komisch materiaal. Websites wereldwijd staan er vol mee. Maar nog steeds is er geen universeel platform waar de Snypher beloond wordt voor werk met een enorme aanvullende nieuwswaarde voor de professionele journalistiek. Al het materiaal op Snypher is meteen beschikbaar voor publicatie of ander gebruik.

Beeldverslagen van ooggetuigen vormen een potentiële zegen voor de media en de burger zelf. Snypher levert beelden vanuit het perspectief van het `erbij zijn', een aanvulling voor de beroepsjournalistiek. De amateurvideo's van de tsunami in Zuidoost-Azië waren een waardevolle toevoeging aan het nieuws dat professionele journalisten brachten. En bij de bomaanslagen in Londen waren de beelden die de metropassagiers met hun mobiele telefoon hadden gemaakt zelfs de enige.

Een recent voorbeeld van snypherjournalistiek deed zich voor bij de crash van het Turkish Airlinestoestel bij Schiphol. CNN haalde nieuws over de crash van de Twitter website, waarop ooggetuigen van de crash verslag deden. CNN komt binnen een uur met de beelden. Snyphers kunnen dat binnen een minuut.

De Snypher kan met een mobiele telefoon direct het geschoten materiaal uploaden naar www.snypher.com en stuurt tegelijkertijd de gewenste categorieën mee waarin de 'snyphes' geplaatst moeten worden, evenals het onderwerp en een vraagprijs. De 'Snyphe shots' zullen direct met watermerk op het profiel van de Snypher geplaatst worden. Members, veelal radio/tv/schrijvende pers, kunnen de foto's en/of video aankopen zonder watermerk. Dit kan via verschillende betaalsystemen.

Ferri Somogyi: "De ooggetuigen horen naar mijn mening een vergoeding te krijgen voor inspanning en aangeboden materiaal. Snypher brengt deze verandering."

Contact informatie: info@snypher.com