SOURCEFIRE VERGROOT BEVEILIGINGSCONTEXT VOOR BETERE BESCHERMING DOOR NIEUWE INTEGRATIE MET QUALYS

COLUMBIA, Md.--(BUSINESS WIRE)-- 20100907 --

Sourcefire, Inc. (Nasdaq:FIRE), de maker van Snort® en marktleider in cyberbeveiligingsoplossingen, kondigde vandaag de release aan van zijn nieuwe integratie met QualysGuard®. Ter ondersteuning van de verbeterde samenwerking van producten, levert Sourcefire een nieuwe Qualys® Connector, die dreigingen die gedetecteerd worden door het Sourcefire IPS (Intrusion Prevention System) koppelt aan beveiligingsproblemen van de host die gevonden zijn door QualysGuard Vulnerability Management (VM). Door deze samenwerking biedt de Qualys Connector meer context voor kwetsbaarheden in het netwerk en een uitgebreidere analyse van de impact van dreigingen ten behoeve van een dynamische beveiliging.

Onderzoeksbureau Gartner stelt in een verslag: “Contextbewuste en slimme beveiliging is de enige manier om de nieuwe, opkomende IT-infrastructuren veilig te ondersteunen”. “Contextbewuste beveiliging is het gebruik van aanvullende informatie voor het verbeteren van beveiligingsbeslissingen op het moment dat de beslissing wordt genomen met als gevolg nauwkeurigere beveiligingsbeslissingen, die de ondersteuning van zeer dynamische bedrijfs- en IT-omgevingen mogelijk maakt.”1

“Organisaties die zich tegen een doorlopende stroom aanvallen en waarschuwingen moeten beschermen, zijn voortdurend op zoek naar manieren om de kritieke dreigingen die hun onmiddellijke aandacht vragen, op prioriteit te bepalen”, volgens Martin Roesch, CTO en oprichter van Sourcefire. “De combinatie van Sourcefire en QualysGuard stelt organisaties in staat het aantal dreigingen verder te reduceren door het correleren van real-time netwerkintelligentie met scangegevens van actieve beveiligingsproblemen. Het Sourcefire IPS maakt gebruik van deze inzichten om de beveiliging van een gebruikersnetwerk op dynamische wijze aan te passen.”

De Qualys Connector maakt gebruik van Sourcefire Defense Center® door de dreigingen die gedetecteerd zijn door het Sourcefire IPS automatisch te correleren met de kwetsbaarheden die gevonden zijn door QualysGuard. De gecombineerde oplossingen zorgen voor meer contextgegevens, die beveiligingsanalisten helpen bij de prioriteitsbepaling van inbraakwaarschuwingen. Het Sourcefire IPS kan snel vaststellen of een host daadwerkelijk kwetsbaar is voor een bepaalde aanval en past de beveiliging dienovereenkomstig aan.

Wolfgang Kandek, CTO bij Qualys zegt hierover: “Sourcefire dankt zijn reputatie aan het leveren van intelligente en adaptieve beveiligingsoplossingen en de nieuwe Qualys Connector geeft eens te meer het belang aan van nauwkeurige informatie over kwetsbaarheden om de effectiviteit van beveiligingsinspanningen te helpen vergroten.”

Volg de webcast van Sourcefire en Qualys over “Het verminderen van netwerkbeveiligingsrisico’s door gedeelde intelligentie over kwetsbaarheden en dreigingen” op dinsdag 14 september, 17.00 uur (UTC+1). Registreer u bij http://events.qualys.com/content/shared_vuln_intelligence/ om naar de live-webcast te luisteren of om een opname hiervan te ontvangen.

CONTACT:
C8 Consulting
Bridgette Dewar
Account Director
0118 900 1134

Bridgette@c8consulting.co.uk

Ticker_symbol NASDAQ:FIRE