Ingezonden persbericht


()

1250e Open Bak - Jubileum - 35 jaar Engelenbak! poster 1250e.jpg

Theater de Engelenbak viert de 1250e Open Bak - 35 jaar Engelenbak!

Theater de Engelenbak viert de 1250e Open Bak!
di 7 t/m za 11 september 2010
'35 jaar in 5 avonden'

Met de favoriete Open Bak van de volgende presentatoren:

di 7 sept Sipko Melissen
wo 8 sept Johan Hoogeboom & Maarten van Roozendaal do 9 sept Raoul Heertje
vr 10 sept Margôt Ros
za 11 sept Nathalie Baartman

De Open Bak van Theater De Engelenbak is het langstlopende open podium van Nederland en viert in september 2010 na 35 jaar, haar 1250e aflevering. Dat betekent feest!

Op deze plek zetten gevestigde artiesten als Paul de Leeuw, Brigitte Kaandorp, Lenette van Dongen, Youp van 't Hek en vele anderen hun eerste stappen op weg naar een prachtige theatercarrière. Op deze plek kwam Raoul Heertje nieuw talent scouten voor zijn Comedytrain. Op dit podium probeert de huidige generatie kleinkunstenaars, cabaretiers en festivalwinnaars nog altijd wekelijks nieuw materiaal uit. Sinds het begin van haar bestaan, 35 jaar geleden, is de Open bak iedere dinsdagavond een try-out podium en een ontmoetingsplek voor aankomende en gevestigde artiesten. Om 1250 keer Open Bak te vieren trakteert De Engelenbak u een week lang iedere avond op een andere, speciale Open Bak. Zes presentatoren uit vijf verschillende tijdsgewrichten, stellen hun eigen gedroomde Open Bak voor u samen. Zij nodigen de gasten van hun keuze uit, waaronder Theo Maassen, Bas Grevelink, Acda en de Munnik, De zusjes Blokhuis, Don Quishocking en Marciano de Vlugt. Coryfeeën van toen, talenten van nu en nieuwkomers. Ook is er plek voor verrassende optredens van mensen die zonder de Open Bak de Nederlandse podia hebben weten te veroveren. De presentatoren van de vijf Open Bak avonden dragen stuk voor stuk De Engelenbak een warm hart toe en hebben in De Open Bak vele voetsporen liggen.

Alle verschillende avonden zijn een afspiegeling van een lange en rijke geschiedenis van de Open Bak en houden de deur naar de toekomst en de artiesten van overmorgen wijd open. Vijf avonden een unieke en ongeëvenaarde theaterervaring. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

Kaarten voor de 1250e Open Bak zijn te verkrijgen via www.engelenbak.nl of bel 020-3202007! Entree 9,50 - passe-partout 28,50 - Aanvang: 20.30 uur Nes 71 - 1012 KD - Amsterdam