Gemeente Valkenswaard

Informatieavond kruising Bakker- en Klappermanstraat

Informatieavond kruising Bakker- en Klappermanstraat

Op dinsdag 7 september aanstaande is er een informatiebijeenkomst over de herinrichting van het kruispunt Bakkerstraat/Klappermanstraat. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in buurthuis 't Huukske' aan de Klappermanstraat 17 in Valkenswaard. Medewerkers van de gemeente geven tijdens deze avond aan omwonenden en andere belangstellenden toelichting op de voorgenomen aanpassingen van de kruising.

Waarom een herinrichting?

De verkeerssituatie op dit kruispunt is niet ideaal. Bij het plannen van de herinrichting van de Peperstraat en Bakkerstraat in 2007, besloot het college het laatste gedeelte van de Bakkerstraat pas her in te richten nadat de bouwontwikkeling op de hoek Bakkerstraat/Europalaan gerealiseerd was. Door omstandigheden ontstond vertraging in deze ontwikkeling. Inmiddels is de toestand van de bestrating zodanig dat hieraan iets moet gebeuren om gevaarlijke situaties te voorkomen. De gemeente heeft nu besloten om niet langer te wachten. Voor de herinrichting van het kruispunt zijn verschillende opties onderzocht. Uitgangspunten waren daarbij: het remmen van de snelheid en het overzichtelijker maken van de kruising. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp dat op 7 september wordt toegelicht.

Uit te voeren werkzaamheden

Het is de bedoeling om het kruispunt te verleggen richting de Klappermanstraat. Dit wordt mogelijk gemaakt door het verplaatsen van een aantal parkeerplaatsen op de kop van beide straten nabij de kruising. Daarbij komen uiteindelijk zes parkeerplaatsen terug.

Door de herschikking kan het kruispunt worden uitgevoerd als een T-splitsing met plateau. Deze constructie remt de snelheid en bevordert zo de veiligheid van alle verkeersdeelnemers.

Informatie

Omwonenden van de kruising worden per brief uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst.