Gemeente Beek



Informatieavonden Maatschappelijke Stage voor organisaties

Maatschappelijke Stage

Met een vergrijzend bestand van vrijwilligers is het voor organisaties belangrijk dat ze zich richten op de jonge vrijwilliger. Jongeren van nu zijn immers de vrijwilligers van de toekomst. Een belangrijke vraag voor organisaties in dit kader is: hoe kun je jonge vrijwilligers werven en behouden voor je organisatie? De eerst logische stap hierin is jongeren bekend te maken met vrijwilligerswerk. De Maatschappelijke Stage (MaS) is hierbij een mooie ingang. MaS is een vorm van leren binnen of buiten de school, waarbij leerlingen vanuit de school door vrijwilligersactiviteiten kennismaken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. MaS maakt jongeren niet alleen bewust van hun omgeving en de rol die zij hierin hebben, maar draagt ook bij aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Informatieavonden voor organisaties

In september worden er 3 informatieavonden georganiseerd voor organisaties en instellingen over de inhoud van het project MaS, het digitaal stagebureau (www.mas-wm.nl), de stagemakelaar en de begeleiding van de jongeren.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

* dinsdag 7 september, 19.30- 22.00 uur, Maaslandcentrum, Burg. Maenenstraat 45, 6181 EA Elsloo;

* woensdag 8 september, 19.30 - 22.00 uur, MFC de Molenberg, Molenstraat 158, 6191 KR Beek;

* woensdag 15 september, 19.30 - 22.00 uur, MFC "de Oirsprong" / Sportcomplex "in de Pollack", In de Pollack 4, 6438 GG, Oirsbeek.

Aanmelden

Aanmelden kan via email: mreijnders@piw.nl. Gelieve de naam van de organisatie, adres, telefoonnummer, e-mailadres, het aantal personen en.de datum van de bijeenkomst te vermelden.

Vragen?

Heeft u nog vragen neem dan contact met Mathilde Reijnders, Maatschappelijk Stagemakelaar, Steunpunt Vrijwilligerswerk Westelijke Mijnstreek, Partners in Welzijn
via telefoonnummer 046-4571919.
Â